Torsdag morgen 08:00 var det nemlig duket for fellesfrokost med alle sponsorene til gultrøyene. Det var planlagt allerede i januar og havnet tilfeldigvis på datoen etter kvalikkampen mot Start, som sørget for at Lillestrøm rykket ned til OBOS-ligaen for første gang på 45 år.
Etter onsdagens scener på Åråsen, der blant annet tilskuere angrep spillertunnelen, innrømmer daglig leder Robert Lauritsen at man ikke helt visste hvordan stemningen ville være i lokalene.
– Vi visste at dagen i dag kunne være utfordrende. Alle som er en del av LSK-familien er utrolig skuffa. Det har man lov til å være. Man visste jo ikke helt hvordan de skulle ta det. Men det var en ekstremt bra og fin frokost hvor vi fikk veldig gode tilbakemeldinger, forteller han.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Og noen av sponsorene ville virkelig grave dypt for å vise at man står med Romerikes største klubb i tøffe tider:
– Noen kom inn og sa at de ville være med på å bidra med enda mer enn før også. Vi har én samlet målsetning, og jeg tror enda flere bedrifter kommer til å slenge seg på med det samme.
Les også: Vålerenga forlenger med Deila

– Signerte nye avtaler morgenen etter nedrykket

Det betyr naturligvis mye for Lillestrøm, som ikke akkurat har en enkel økonomisk situasjon å forholde seg til.
– Det er med stor med ydmykhet og takknemlighet at vi opplever dette.
– Vi har noen konsepter som ikke bare dreier seg om fotball. Vi må lage aktiviteter som kan stå uavhengig av hvordan fotballaget presterer. Samarbeidspartnerene ser på det som et businessnettverk i tillegg til å være et rent sponsornettverk. Det er ekstremt hyggelig å få både støtte og en hyggelig tone dagen etter man har rykket ned til OBOS-ligaen, sier Lauritsen.
Responsen fra sponsorene på nedrykket har rett og slett vært litt overveldende for LSK.
– Det er også flere som ringer og sier de ønsker å være en del av det. Det er flere nye som har signert både før kampen i går og før frokosten i dag. Mange har også forlenget sin sponsoravtale.
– Fellesnevneren for hele dagen var at dette skal vi sammen løse. Vi skal stå sammen for å lage en god framtid for LSK.
Les også: Lars Arne Nilsen fredes

Skal evaluere alle i klubben

Samtidig har Robert Laurtisen og LSK beina godt plantet på jorda.
– Uansett hvordan det ville gått i går, så vil det være et krav å ha en grundig evaluering. Vi har mislyktes når vi rykker ned i OBOS-ligaen. Vi må snu alle stener for å se hvordan vi skal jobbe framover.
– Nå blir det å få full oversikt over 2019-økonomien. Vi trenger prognoser på OBOS-ligaen 2019. Så starter en grundig evaluering fra mandag av. Så må vi stake ut kursen videre.
Han utdyper:
– Hele klubben må evalueres. Fra toppen av styret og ned til grasrota. Vi visste tidligere i høst at vi måtte gjøre ting annerledes, det så vi på resultatene. Så vi er allerede godt i gang med det.
Slik reagerte Frode Kippe på nedrykket onsdag:
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05