Scanpix

Vraket tilbud fra utlandet for å vende hjem

Vraket tilbud fra utlandet for å vende hjem

03/12/2018 19:12Oppdatert 03/12/2018 22:05

Peter Orry Larsen hevder han hadde tilbud fra klubber i Eliteserien og utenfor Norge før han valgte å skrive under for Aalesund.

  • Kvalik til Eliteserien: Se Stabæk – Aalesund onsdag klokken 17.30 på Eurosport Player og Eurosport Norge.

29-åringens kontrakt med Brann går ut ved årsskiftet, og mandag signerte han en avtale som gjør ham til Aalesund-spiller fra 2019 og to år frem i tid.

Samtidig hadde allerede Brann kommet med et tilbud om forlengelse av kontrakten i Bergens-klubben.

– Det var ingen enkel avgjørelse å ta. De ga meg et tilbud, og jeg har hatt det godt i det som er en fantastisk klubb. Derfor er det jo litt ambivalent, og ikke en veldig enkel avgjørelse å ta, sier han til Eurosport.no.

Vraket flere tilbud

Etter å ha veid for og imot en stund landet han altså på at totalpakken ved å velge Aalesund var best.

– Jeg aksepterer rollen jeg har fått i Brann, men mener selv at jeg har fortjent mer spilletid. Som fotballspiller ønsker man selvsagt å være ute på banen, og jeg føler jeg har bidratt i Brann. Men i min alder vil jeg gjerne være en sentral skikkelse i et lag, og det veier for å reise hjem igjen.

Midtbanespilleren endte med totalt 22 kamper i Eliteserien denne sesongen. Ti av dem spilte han fra start, mens tolv var som innbytter.

Samtidig røper han at valget ikke bare sto mellom Brann og Aalesund.

– Jeg var i dialog med flere klubber og hadde andre konkrete tilbud.

– Fra Eliteserien, OBOS-ligaen eller utenfor Norge?

– Jeg hadde muligheten til å spille i andre Eliteserieklubber, men det var også tilbud fra utlandet. Uten at jeg ønsker å gå inn på navn.

Sett denne? Artikkelen fortsetter under videoen.

Video - Innbytter Orry Larsen sikrer 3-0 mot Stabæk

-01:-01

Slik ser han for seg sin rolle

Han har for lengst snakket med Aalesund-trener Lars Bohinen om prosjektet i Aalesund, og om hvilken rolle han kommer til å få i laget.

– Jeg kommer nok til å ta en boks-til-boks-rolle med ambisjon om å bidra med målpoeng. Også har jeg skaffet en del erfaring og rutine som jeg ønsker å bidra med til laget. Jeg har hatt en prat med trenerteamet som var interessant. Måten klubben tenker på og ønsker å spille fotball pirrer meg, og så har jeg sett en del Aalesund-kamper i år. Det er en klubb som jeg tror vil passe meg bra.

  • Kvalik til Eliteserien: Se Stabæk – Aalesund onsdag klokken 17.30 på Eurosport Player og Eurosport Norge.

Av familiære årsaker vil dessuten Ålesund passe bra som neste stoppested i karrieren.

– Jeg har et flott nettverk med familie og det hele i den byen. Slikt sett er det et trygt og godt valg.

Uavhengig av nivå

AaFK skal ut i to avgjørende kvalikkamper mot Stabæk denne uken. Først møtes lagene på Bekkestua, før returoppgjøret i Ålesund søndag.

Orry Larsen er klar over at han potensielt går fra et medaljelag i Eliteserien til å spille OBOS-liga.

– Jeg håper selvsagt AaFK slår Stabæk, men vet det kommer til å bli tøft. Det er nok slik at Stabæk er favoritter i disse kampene.

Han understreker at ingen andre OBOS-lag ville vært aktuelt for ham.

– Det trigget meg å få komme hjem. Det er uavhengig av om klubben er i OBOS-ligaen eller Eliteserien neste sesong, sier Peter Orry Larsen.

– Jeg er veldig fornøyd med at Orry kommer til AaFK. Han tar med seg rutine vi trenger. Han har referanser på hva som er godt nok i forhold til kvalitet på trening. Han passer glimrende inn i måten jeg ønsker å utvikle spillet vårt til neste år. Han kan spille indreløper i 3-5-2, kant i 3-4-3, og gi oss mål fra midtbaneposisjon. Det har vi savnet i år. En klar forsterkning for oss. Og så er han lokal. Det passer profilen vi ønsker å ha, sier Bohinen.

  • Kvalik til Eliteserien: Se Stabæk – Aalesund onsdag klokken 17.30 på Eurosport Player og Eurosport Norge.

Sett denne?

Video - Se de kaotiske scenene

02:31
0
0