Fotball
Kvalifisering Eliteserien

Trygg på framtiden for unge Stabæk: – Veldig god erfaring

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Stabæk

Foto: Scanpix

AvNicholas Noreng
10/12/2018 på 08:13 | Oppdatert 10/12/2018 på 09:28

Stabæk har Eliteseriens yngste spillerstall med hele 16 spillere som er født etter 1997. Etter å ha reddet plassen i Eliteserien, ser trener Henning Berg lyst på på fremtiden.

COLOR LINE STADION (Eurosport.no): – Vi har det yngste laget i Eliteserien, og det er klart at når halve laget ditt er juniorspillere og de får spille under et slikt press, og håndterer det like bra som det de gjør, er det imponerende. Spesielt etter det de var igjennom mot Strømsgodset, sier Henning Berg til Eurosport etter kampen.

Budstikka kunne i 2017 melde om at Stabæk var det laget i Norge som produserte flest spillere til aldersbestemte lag. Stabæk har et unikt samarbeid med NTG som fører til en enorm vekst av unge spillere i klubben, og har av Norsk toppfotball fått fire av fem mulige stjerner for akademiet sitt.

Eliteserien

Linkes til flere Serie A-klubber – «norske» AZ Alkmaar også interessert

I GÅR PÅ 15:10

I den første kvalifiseringskampen mot Aalesund, var det en lokal gutt fra Bærum, nemlig Tobias Børkeeiet, som scoret kampens eneste mål.

Saken fortsetter under videoen

Betyr enormt mye for Stabæk

Denne seieren for Stabæk betyr ikke bare glede for supporterne og spillerne over å kunne spille i Eliteserien i 2019, men finansielt betyr den også mye. En klubb tjener rundt 7 millioner kroner mindre dersom den spiller i den nest øverste divisjonen. Sponsor-, medier- og billettinntekter synker dersom klubben må ta turen ned ett nivå.

Klubben hadde tilbudt flere spillere nye kontrakter i sommer, men mange av de meldte at de ønsket å vente og se om klubben klarte å berge plassen i Eliteserien.

Saken fortsetter under videoen

Også stjernespissen Ohi Omoijuanfo meldte at dersom klubben rykket ned ønsket han å forlate de. Nå når klubben har berget plassen ser fremtiden imidlertidig mye tryggere ut for Henning Bergs mannskap.

– Det betyr enormt mye for hele klubben at vi får spille slike viktige kamper som i dag. Vi forlenger sesongen litt og får spilt et par ekstra kamper, og slike presskamper er veldig god erfaring for en ung stall, forteller Henning Berg etter kampslutt i går kveld.

– Vi er for gode for å spille i OBOS-ligaen

Tidligere i vår meldte Stabæk spissen Ohi at dersom Stabæk ville rykke ned til OBOS-ligaen ville han forlate klubben.

Han var i fjor nummer to på toppscorer listene i Eliteserien, kun slått av Rosenborgs Niklas Bendtner. I år er det spisskollegaen Franck Boli som har stått for målene.

Boli ble toppscorer i Eliteserien med 17 nettkjenninger, til tross for dette endte klubben på kvalifiseringsplass.

– Vi hadde troen på at vi skulle klare dette, Stabæk generelt er for gode for OBOS og det viser gutta i dag, sier Ohi Omoijuanfo til Eurosport i garderoben etter kampslutt.

Eliteserien

Eliteserie-profil om færre tilskuere: – Publikum spiller en viktig rolle

31/07/2020 PÅ 06:19
Eliteserien

Seierstoget stoppet brått for Glimt etter sjansesløseri: – Det er kanskje like greit

30/07/2020 PÅ 17:51
Relatert
FotballKvalifisering EliteserienStabækAalesunds FK
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen