• Se returoppgjøret: Aalesund – Stabæk søndag klokken 17.30 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Stabæk - Aalesund 1-0:
– Gresset er som det er. Det får vi ikke gjort noe med. Det sitter vel noen oppe i NFF-systemet som er sjokkert over dette, men nå får vi drite i det.
Eliteserien
Kan gå glipp av oppgjøret mot Molde
21/10/2021 PÅ 11:33
Aalesunds Fredrik Carlsen var ikke helt fornøyd med gressteppet før kampen mot Stabæk og midtbanespilleren var neppe mer fornøyd etter kampen. For Stabæk sikret seg et fint utgangspunkt etter å ha vunnet 1-0 på hjemmebane. Tobias Børkeeiet scoret målet for vertene, som hadde flere sjanser til å øke ledelsen gjennom kampen.
Dette var ungguttens første mål på seniornivå for Stabæk.
– Det er fin timing på det første målet i en så viktig kamp. Det er deilig, sier Børkeeiet til Eurosport.
Se sammendraget fra kampen. Saken fortsetter under videoen:

Endret formasjonen

Det betyr at Aalesund må vinne med to mål i returoppgjøret på søndag om de skal spille i Eliteserien neste sesong. Står det 1-0 går vil kampen gå til ekstraomganger og eventuelt straffesparkkonkurranse.
– Det var viktig at vi ikke slapp inn et mål. Så fikk vi ett. Aalesund er et bra lag, så vinne hjemme mot de er viktig. Dessuten får de ikke et bortemål. Da får vi litt mer plass å boltre oss på der borte og det tror jeg kan passe de på topp bra, sier Vadim Demidov etter kampen.
– Dette er helt åpent. Aalesund kommer til være mer likt seg selv og ta kommandoen på hjemmebane. Men i denne kampen er de litt heldige som slipper unna med 0-1, sa Eurosports ekspertkommentator Bengt Eriksen.
Lars Bohinen mener de lever fint med 0-1 foran returoppgjøret. AaFK-treneren mener de vil fremstå litt annerledes på hjemmebane.
– Vi skal i alle fall prøve på det. Vi endret litt formasjon og vi har en halv trening med den formasjonen. Jeg synes spillerne løste det bra. Vi kunne nok ikke forventet mer defensivt, men hadde håpet på mer offensivt, sier Bohinen.
  • Se returoppgjøret: Aalesund – Stabæk søndag klokken 17.30 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Saken fortsetter under videoen:

Vanvittig sjanse

Stabæk tok ledelsen i det 27. minutt. Hjemmelaget vant ballen etter at Aalesund fikk avklart en corner. Jeppe Moes innlegg fant Børkeeiet foran mål, som sleivet ballen inn i mål via en Aalesund-spiller. Da kokte det på Nadderud.
– Det var deilig å få den, sa målscoreren til Eurosport på vei inn til pause.
I det 38. minutt kom Stabæk på en kontring. Moussa Njie dyttet ballen til Ohi på venstresiden og skjøt. Ballen gikk i den nærmeste stolpen og rullet langs målstreken. Franck Boli rakk akkurat ikke helt frem til å dytte inn 2-0. En vanvittig sjanse.
Børkeeiet var farlig frempå minutter før slutt, men midtbanespilleren fikk ikke kranglet ballen over mål.
  • Se returoppgjøret: Aalesund – Stabæk søndag klokken 17.30 på Eurosport Player og Eurosport Norge
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51
Eliteserien
Reddet Brann på overtid etter fryktelig keepertabbe: – Skikkelig kalddusj
17/10/2021 PÅ 16:59