Aalesund - Stabæk 1-1 (1-2 sammenlagt).
– Vi har slitt i hele år, men drar det i land på det siste og det er en helt fantastisk følelse! bryter Stabæk-kaptein Andreas Hanche-Olsen ut.
Det istemmes at Vadim Demidov.
Eliteserien
Kan gå glipp av oppgjøret mot Molde
19 TIMER SIDEN
– Se på de unggutta her da! Roper han, og sikter til lagkameratene. Han fortsetter:
– De fortjener selvsagt å være i Eliteserien i 2019 også. Jeg er så glad for fansen vår som kommer hit og støtter oss.
Artikkelen fortsetter under videoen!

Lettet hovedtrener

Stabæk-trener Henning Berg var en lettet mann etter at Eliteserie-kontrakten var sikret.
– Klart det er lettende. Vi har hatt mange marginer imot hele år, men burde hatt mer poeng enn at vi måttet gjennom dette nå.
Han roser egne spillere for måten de håndterte presset på.
– Det betyr sykt mye for mange, og vi har det yngste laget i Eliteserien hvor nesten halvparten er juniorspillere. Å håndtere og klare dette er kjempebra, sier Berg til Eurosport.
Kampen lå an til å gå til ekstraomganger da Stabæk fikk corner etter 70 minutter. Ballen landet på hodet til AaFK-spiller Pape Habib Gueye som skulle heade ballen utover.
I stedetfor var spissen uheldig slik at ballen skrenset feil av hodet hans og endte i eget nett.
– Da har Stabæk fått det bortemålet de kom hit for å få! Det er svært uheldig for Gueye som skal heade ut, men så treffer den feil og tar retning mot eget mål. Utrolig fortvilende for Aalesund som nå trenger to mål til for å ta seg videre, sier Eurosports kommentator Petter Bø Tosterud.
Etter kampen var spissen knust og utrøstelig. Kaptein og målscorer Oddbjørn Lie hjalp ham av banen, men det var ingen god følelse han satt igjen med etter kampen.
Tangotrøyene presset på mot slutten for å få de nødvendige scoringene, men maktet aldri true Bærums-laget nevneverdig.
Med 1-1 i Aalesund er det Stabæk som får spille Eliteserie-fotball i 2019.

Sensasjon-scoring

Forsvarsbautaen mottok ballen utenfor 16-meteren og tok sats, dro av et par motspillere, og klinte ballen inn bak Marcus Sandberg i Stabæk-målet til 1-0 for Aalesund.
– Også er det Oddbjørn Lie som gjør det! Kanskje den minst ventede målscoreren på dette laget, brøt kommentator Bø Tosterud ut.
Selv spøkte 31-åringen etter det særdeles viktige målet, som ga 1-1 sammenlagt.
– Sånn gjør jeg på trening hver uke, og det var deilig å få ut i kamp. Neida, det var et bra mål, men jeg skal vel ikke skryte på meg at dette skjer for ofte, sier Lie, som manet laget til å fortsette å ta tak etter pause.
Stabæk-angriper Franck Boli gikk i bakken alene med AaFK-keeper Andreas Lie, og ropte etter straffe til dommerens døve ører.
– Kanskje skulle det vært straffe, jeg vet ikke, sier Boli til Eurosport i pausen. I samme situasjon fikk han vondt i skulderen etter en forkjær landing.
– Jeg fikk ingen forklaring av dommeren, men var mest opptatt av skulderen min. Den er nemlig ikke bra, sier spissen, som håpet på flere scoringssjanser for lagets hans etter hvilen.

Brente gigantsjanse

Tobias Børkeeiet måkte i tillegg et frispark i tverrliggeren, men det var hjemmelaget som fikk uttelling først.
Etter pause var det Aalesund som kom nærmest først. Sondre Fet bar med seg ballen fremover i banen og spilte Pape Habib Gueye elegant alene med Sandberg. Senegaleseren klarte dog ikke få skikkelig sving i avslutningen og sendte ballen til side for mål.
– Der er det nesten så du bare er nødt til å score! Det er en eventyrlig mulighet til å gå opp i 2-0, kommenterte ekspert Bengt Eriksen.
Se høydepunktene her!
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
I GÅR PÅ 11:51
Eliteserien
Reddet Brann på overtid etter fryktelig keepertabbe: – Skikkelig kalddusj
17/10/2021 PÅ 16:59