• Kvalik til Eliteserien: Se Stabæk – Aalesund onsdag klokken 17.30 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Aalesunds store servitør Aron Thrándarson rekker ikke den første viktige kampen mot Stabæk. Islendingen pådro seg en strekk i baksiden av låret i kvalifiseringskampen mot Nest-Sotra.
Kampen mot Sogndal forrige torsdag røk. Ifølge Sunnmørsposten, som omtalte saken først, har han trent alternativt siden han pådro seg skaden og trolig ville han ikke rekke kampene mot Stabæk.
Eliteserien
Reddet Brann på overtid etter fryktelig keepertabbe: – Skikkelig kalddusj
I GÅR PÅ 16:59
– Han er ikke med på flyet til Oslo, skriver Lars Bohinen i en SMS til Eurosport.no.
Eurosports ekspert på OBOS-ligaen mener fraværet er et tap, men påpeker at de klarte seg godt uten spilleren med flest assist i AaFK denne sesongen, i kampen mot Sogndal.
– Det er et minus. Han er en av de beste spillerne for Aalesund. Nå klarte de seg fint uten ham mot Sogndal. Da leverte de årsbeste i en viktig kamp. «Nenass» tar plassen hans og er en litt annerledes type i spillestilen. Thrándarson er en servitør og er viktig med sine målpoeng. Når han spiller og er god, vinner som regel Aalesund. De mister litt luftstyrke. I tillegg vil han ikke være på benken. Bredden til Aalesund er ikke så stor, så de mister noe å sette inn, sier Risholt, og fortsetter.
– Thrándarson er et av de sikreste kortene og kan i tillegg brukes i flere posisjoner, som ving, indreløpet og spiss.
De to kampene vil avgjøre hvem som vil spille i Eliteserien neste sesong. Risholt tror angrepsrekken til AaFK kan skape trøbbel for Stabæks forsvar.
– Jeg mener det er 50/50, men Aalesund med Fridjonsson og Gueye kan lage problemer for det unge og ustabile Stabæk-forsvaret. Det er de to på topp som må gjøre jobben om de skal vinne. Nå gjorde de en veldig god kamp mot Stabæk og Aalesund ser ut som er i en sterk form, sier Risholt.
Returoppgjøret spilles søndag klokken 17.30.
  • Kvalik til Eliteserien: Se Stabæk – Aalesund onsdag klokken 17.30 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Eliteserien
Stabæk i poengnød holdt nullen mot Strømsgodset
29/09/2021 PÅ 19:14
OBOS-ligaen
Aalesund med skremmeskudd i opprykkskampen
28/08/2021 PÅ 14:55