Populære sporter
All sport
Vis alt

Kvalikkamp ryker for AaFKs nøkkelspiller

Stian Thelen

Oppdatert 05/12/2018 klokken 08:11 GMT+1

Aalesund må klare seg uten assistkongen Aron Thrándarson.

Aron Elís Thrándarson

Foto: Scanpix

  • Kvalik til Eliteserien: Se Stabæk – Aalesund onsdag klokken 17.30 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Aalesunds store servitør Aron Thrándarson rekker ikke den første viktige kampen mot Stabæk. Islendingen pådro seg en strekk i baksiden av låret i kvalifiseringskampen mot Nest-Sotra.
Kampen mot Sogndal forrige torsdag røk. Ifølge Sunnmørsposten, som omtalte saken først, har han trent alternativt siden han pådro seg skaden og trolig ville han ikke rekke kampene mot Stabæk.
– Han er ikke med på flyet til Oslo, skriver Lars Bohinen i en SMS til Eurosport.no.
Eurosports ekspert på OBOS-ligaen mener fraværet er et tap, men påpeker at de klarte seg godt uten spilleren med flest assist i AaFK denne sesongen, i kampen mot Sogndal.
– Det er et minus. Han er en av de beste spillerne for Aalesund. Nå klarte de seg fint uten ham mot Sogndal. Da leverte de årsbeste i en viktig kamp. «Nenass» tar plassen hans og er en litt annerledes type i spillestilen. Thrándarson er en servitør og er viktig med sine målpoeng. Når han spiller og er god, vinner som regel Aalesund. De mister litt luftstyrke. I tillegg vil han ikke være på benken. Bredden til Aalesund er ikke så stor, så de mister noe å sette inn, sier Risholt, og fortsetter.
– Thrándarson er et av de sikreste kortene og kan i tillegg brukes i flere posisjoner, som ving, indreløpet og spiss.
De to kampene vil avgjøre hvem som vil spille i Eliteserien neste sesong. Risholt tror angrepsrekken til AaFK kan skape trøbbel for Stabæks forsvar.
– Jeg mener det er 50/50, men Aalesund med Fridjonsson og Gueye kan lage problemer for det unge og ustabile Stabæk-forsvaret. Det er de to på topp som må gjøre jobben om de skal vinne. Nå gjorde de en veldig god kamp mot Stabæk og Aalesund ser ut som er i en sterk form, sier Risholt.
Returoppgjøret spilles søndag klokken 17.30.
  • Kvalik til Eliteserien: Se Stabæk – Aalesund onsdag klokken 17.30 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame