Scanpix

Kvalikkamp ryker for AaFKs nøkkelspiller

Kvalikkamp ryker for AaFKs nøkkelspiller

04/12/2018 19:39Oppdatert 05/12/2018 08:11

Aalesund må klare seg uten assistkongen Aron Thrándarson.

  • Kvalik til Eliteserien: Se Stabæk – Aalesund onsdag klokken 17.30 på Eurosport Player og Eurosport Norge

Aalesunds store servitør Aron Thrándarson rekker ikke den første viktige kampen mot Stabæk. Islendingen pådro seg en strekk i baksiden av låret i kvalifiseringskampen mot Nest-Sotra.

– Han er ikke med på flyet til Oslo, skriver Lars Bohinen i en SMS til Eurosport.no.

Eurosports ekspert på OBOS-ligaen mener fraværet er et tap, men påpeker at de klarte seg godt uten spilleren med flest assist i AaFK denne sesongen, i kampen mot Sogndal.

– Det er et minus. Han er en av de beste spillerne for Aalesund. Nå klarte de seg fint uten ham mot Sogndal. Da leverte de årsbeste i en viktig kamp. «Nenass» tar plassen hans og er en litt annerledes type i spillestilen. Thrándarson er en servitør og er viktig med sine målpoeng. Når han spiller og er god, vinner som regel Aalesund. De mister litt luftstyrke. I tillegg vil han ikke være på benken. Bredden til Aalesund er ikke så stor, så de mister noe å sette inn, sier Risholt, og fortsetter.

– Thrándarson er et av de sikreste kortene og kan i tillegg brukes i flere posisjoner, som ving, indreløpet og spiss.

De to kampene vil avgjøre hvem som vil spille i Eliteserien neste sesong. Risholt tror angrepsrekken til AaFK kan skape trøbbel for Stabæks forsvar.

– Jeg mener det er 50/50, men Aalesund med Fridjonsson og Gueye kan lage problemer for det unge og ustabile Stabæk-forsvaret. Det er de to på topp som må gjøre jobben om de skal vinne. Nå gjorde de en veldig god kamp mot Stabæk og Aalesund ser ut som er i en sterk form, sier Risholt.

Returoppgjøret spilles søndag klokken 17.30.

  • Kvalik til Eliteserien: Se Stabæk – Aalesund onsdag klokken 17.30 på Eurosport Player og Eurosport Norge

Video - Eurosports Eliteserie-podcast: Årets lag, cupfinale og hva skjer med Start neste år?

01:15:05
0
0