• Følg kvalifiseringen til Eliteserien på Eurosport Player. Abonner her!
BEKKESTUA/OSLO (Eurosport.no):
Bærums-laget har et godt utgangspunkt før returoppgjøret i kvaliken om Eliteserie-spill etter 1-0-seieren på hjemmebane onsdag.
Eliteserien
Kan gå glipp av oppgjøret mot Molde
21/10/2021 PÅ 11:33
Kvaliken har imidlertid gjort det vanskelig for laget å organisere det som egentlig er en årlig "bot-tur". Den finansieres av brudd på de interne garderobe-reglene, og kan være alt fra at man bryter rutiner til at man er feil antrukket.
– Det kan være mye. Det kan være pissing i dusjen eller at man kommer for sent for eksempel. Det er egentlig alt mulig rart, sier kaptein Hanche-Olsen, som også er lagets botsjef. Altså er det han som krever inn sanksjoner fra spillerne og kontrollerer at innbetalingene blir korrekt.

Hatte- og skjortedager

Målscorer fra den første kampen mot AaFK, Tobias Børkeeiet, forteller at de av og til har dager hvor spillerne må ta spesielle hensyn.
– For å få litt ekstra penger i botkassen hender det vi har hattedager eller skjortedager. Det er alltid noen som glemmer det, og da blir det mer penger i kassen, sier 19-åringen.
Mens de fleste andre lagene i OBOS- eller Eliteserien har gjort unna disse bot-turene i løpet av desember, har Stabæk spilt og forberedt seg til kvalikmøtene mot OBOS-ligaen. Nå spøker det for lagets påtenkte tur.
– Det kommer i hvert fall ikke til å skje før jul, for jeg tror vi setter den litt på vent. Folk har nok lyst til å dra hjem, så vi utsetter trolig den turen, sier Hanche-Olsen.
Se video med Børkeeiet her! Artikkelen fortsetter under videoen.

Disse er verst

Børkeeiet ønsker ikke røpe hvilke spillere som bidrar i størst grad for å få fylt opp botkassen.
– Hehe, det er et par fyrer som er mer slurvete enn andre. Men det har jeg ikke lyst til å gå inn på. Vi holder det i laget, sier han.
Hanche-Olsen synes derimot det ikke trenger å være noen hemmelighet.
– Mange har bidratt mye, men (John Hou) Sæter, Moussa (Njie) og Franck (Boli) er den gyllne trioen. De har spyttet inn bra med penger i botkassen, sier forsvarsspilleren og gliser. Selv hevder han å ligge på gjennomsnittet hva gjelder bøter og innbetalinger.
  • Følg kvalifiseringen til Eliteserien på Eurosport Player. Abonner her!
Se video med Andreas Hanche-Olsen her!
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51
Eliteserien
Reddet Brann på overtid etter fryktelig keepertabbe: – Skikkelig kalddusj
17/10/2021 PÅ 16:59