Scanpix

Avslører Eliteserie-lagets botkasse-verstinger: – En gyllen trio

Avslører Eliteserie-lagets botkasse-verstinger: – En gyllen trio

07/12/2018 20:37Oppdatert 08/12/2018 12:23

Stabæk-kapteinen forteller hvilke lagkamerater som bidrar med mest penger i klubbens botkasse.

  • Følg kvalifiseringen til Eliteserien på Eurosport Player. Abonner her!

BEKKESTUA/OSLO (Eurosport.no):

Bærums-laget har et godt utgangspunkt før returoppgjøret i kvaliken om Eliteserie-spill etter 1-0-seieren på hjemmebane onsdag.

Kvaliken har imidlertid gjort det vanskelig for laget å organisere det som egentlig er en årlig "bot-tur". Den finansieres av brudd på de interne garderobe-reglene, og kan være alt fra at man bryter rutiner til at man er feil antrukket.

– Det kan være mye. Det kan være pissing i dusjen eller at man kommer for sent for eksempel. Det er egentlig alt mulig rart, sier kaptein Hanche-Olsen, som også er lagets botsjef. Altså er det han som krever inn sanksjoner fra spillerne og kontrollerer at innbetalingene blir korrekt.

Hatte- og skjortedager

Målscorer fra den første kampen mot AaFK, Tobias Børkeeiet, forteller at de av og til har dager hvor spillerne må ta spesielle hensyn.

– For å få litt ekstra penger i botkassen hender det vi har hattedager eller skjortedager. Det er alltid noen som glemmer det, og da blir det mer penger i kassen, sier 19-åringen.

Mens de fleste andre lagene i OBOS- eller Eliteserien har gjort unna disse bot-turene i løpet av desember, har Stabæk spilt og forberedt seg til kvalikmøtene mot OBOS-ligaen. Nå spøker det for lagets påtenkte tur.

– Det kommer i hvert fall ikke til å skje før jul, for jeg tror vi setter den litt på vent. Folk har nok lyst til å dra hjem, så vi utsetter trolig den turen, sier Hanche-Olsen.

Se video med Børkeeiet her! Artikkelen fortsetter under videoen.

Video - – Det er et par spillere som er litt ekstra sløve

01:08

Disse er verst

Børkeeiet ønsker ikke røpe hvilke spillere som bidrar i størst grad for å få fylt opp botkassen.

– Hehe, det er et par fyrer som er mer slurvete enn andre. Men det har jeg ikke lyst til å gå inn på. Vi holder det i laget, sier han.

Hanche-Olsen synes derimot det ikke trenger å være noen hemmelighet.

– Mange har bidratt mye, men (John Hou) Sæter, Moussa (Njie) og Franck (Boli) er den gyllne trioen. De har spyttet inn bra med penger i botkassen, sier forsvarsspilleren og gliser. Selv hevder han å ligge på gjennomsnittet hva gjelder bøter og innbetalinger.

  • Følg kvalifiseringen til Eliteserien på Eurosport Player. Abonner her!

Se video med Andreas Hanche-Olsen her!

Video - – Det er mange som har bidratt til den

01:17
0
0