10. januar ble det klart at bergenseren Andreas Vindheim var klar for et halvt år langt lån med den tyske Bundesliga 2-klubben Schalke 04.
Tolv dager etter overgangen startet Vindheim sin første kamp i sin nye klubb mot Erzgebirge Aue, og han svarte på tilliten med scoring.syv minutter før pause.
Bergenseren, som forlot Brann etter nedrykket til OBOS-ligaen i 2014, scoret kampens andre mål og noterte seg for en målgivende etter pause. Marius Lode, som også signerte for Schalke 04 denne måneden, fikk også sin debut. Jærbuen kom inn til de siste 22 minuttene fra benken. Han erstattet Ko Itakura i midtforsvaret.
Fotball
Rykket ned fra OBOS-ligaen i 2020 – nå er klubben konkurs
EN TIME SIDEN
Vindheim spilte hele kampen som høyre vingback og pådro seg også et gult kort. Vindheim er også lagkamerat med den tidligere Brann-keeperen Ralf Fährmann.
Schalke 04 vant til slutt kampen 5-0.

Kjøpsopsjon

Den tyske klubben fra Gelsenkirchen rykket forrige sesong ned fra Bundesliga etter over tredve strake år i den øverste ligaen. De blåkledde etablerte seg som et topplag i Bundesliga på 2000-tallet, men har de siste årene slitt økonomisk, noe som til slutt endte med nedrykk i 2021. 04 har fått en dårlig start på sesongen på nivå to, og ligger på fjerdeplass, tre poeng bak direkte opprykk.
Skulle Vindheim imponere sin nye sjef Dimitrios Grammozis har Schalke 04 en opsjon på å kjøpe bergenseren etter sesongen. Vindheim har etter Brann spilt for Malmö FF og Sparta Praha. Høyrebacken fikk i 2020 landslagsdebuten på det omtalte nødlandslaget. Da var han første bergenser som debuterte på landslaget siden Erik Huseklepp.
Eliteserien
Utsetter nok en Eliteserie-kamp: 23 (!) spillere er utilgjengelige
7 TIMER SIDEN
Fotball
Kronet sesongen med cupgull
10 TIMER SIDEN