BERGEN/OSLO (Eurosport.no):
– Det var deilig.
OBOS-ligaen
Målthriller da Ranheim og Aalesund delte poengene
8 TIMER SIDEN
Det sier Nest-Sotras innlånte spiller Kristoffer Velde etter den første kampen mot Brann. Selv om det ble 1-2-tap var unggutten glad for å være i gang igjen med å spille kamper. Sammen med Alexander Dang skal Velde gjøre livet surt for forsvarsspillerne i OBOS-ligaen.
19-åringen er enig i at de to har mye av den samme personligheten og tror de to kan danne et giftig spisspar kommende sesong.
– Vi er litt like typer. Han er kanskje den som stikker i bakrom, en måltyv. Jeg er heller den som slipper meg ned for å hente ball og står for forarbeidet. Det vil bli bedre jo mer vi vil spille sammen. Så har du Håkon Lorentzen, men vi fant ikke helt tonen før pause. Det var litt andre grunner til det også. Det blir spennende å se hvordan jeg, Dang og Lorentzen finner tonen.
– Du er på utlån fra Haugesund, er planen å komme tilbake der?
– Jeg har alltid ønsket å komme vekk for å spille min type fotball og det føler jeg man får til her. Det er litt mer spillende fotball enn Haugesund, selv om det er en del løping her også. Men det går helt fint.
Se intervjuet med Velde. Saken fortsetter under videoen:
19-åringen pådro seg et brudd i foten før fjorårets sesong. Dermed gikk han glipp av EM-kvaliken for U19-landslaget der de kvalifserte seg til U20-VM som starter i mai. Velde legger ikke skjul på at han ønsker en plass i troppen.
– På sikt er målet mitt å komme til VM med landslaget og få vist meg frem der. Så får vi se hva som skjer til høsten og inn mot neste sesong. Men det er et mål å komme til Eliteserien. Det er det.
Se sammendraget. Video med tillatelse fra Amedia:
Denne uken ble det klart at Jostein Grindhaug tar over etter Eirik Horneland. Velde har sansen for den nye FKH-treneren.
– Jeg har spilt under Horneland og de står for det samme begge to. De er kanskje litt forskjellige typer, men jeg føler at Jostein alltid har vært begeistret for meg og jeg har alltid likt Jostein. Vi har en fin tone. Jeg tror ikke det hadde vært feil å komme tilbake. Jeg får ta et år i OBOS nå. Det blir som å ta ett steg tilbake for å ta to steg frem. Vi får se, sier han.
– Det er mange som har tatt steget opp i Eliteserien fra Nest-Sotra, det er kanskje rett sted å være?
– Jeg snakket en god del med trener Steffen Landro på telefonen. Det er kanskje den OBOS-klubben som har fått opp flest spillere og talenter opp i Eliteserien. Det var det som fristet mest, og det som vippet meg til å gå til Nest-Sotra. De ønsket meg. Jeg merker det forskjell på Eliteserien og Nest-Sotra, alt fra frokost til å vaske klær. Slike ting. Men det er en del av livet. Nå bor jeg for meg selv og jeg får bare vokse på det.
– Nå vasker du klærne selv?
– Det blir å vaske klærne selv, lage frokost og handle inn mat selv, sier Velde, og smiler.
OBOS-ligaen
De lokale heltene sendte Start ut av nedrykkssumpen
8 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Kontroversiell straffesituasjon da Jerv snublet mot Ull/Kisa
8 TIMER SIDEN