Etter en sterk sommer og høst endte sesongen med sølv til Molde og Ole Gunnar Solskjærs mannskap. 43 poeng plukket de blåkledde etter 16 mai. Det er mest i Eliteserien, rett foran Rosenborg og Strømsgodset som tok 41 poeng hver.
Men det ble aldri noen reell gullkamp for Molde. Etter en elendig start på sesong lå laget på 10. plass på tabellen etter ni kamper. Klubben var i en sportslig krise.
OBOS-ligaen
Spisslegenden utelukker ikke hjemreise – Sogndal har han på blokken
12 TIMER SIDEN
Nå avslører Moldes mektige eier, Bjørn Rune Gjelsten, til Romsdals Budstikke at klubben innkalte til krisemøte ettersom de så at klubben lurte på om Solskjær hadde tillit.

– Fikk ubegrenset tillit ut sesongen

Meldingen fra Gjelsten og Kjell Inge Røkke var ikke til å misforstå:
– Vi tok et tydelig grep for å forankre støtten. Ole Gunnar fikk ubegrenset tillit ut sesongen. Vi ville at han skulle slutte å tenke på hva som kunne skje hvis laget tapte en ny kamp i neste uke. I mitt hode førte dette til at klubben gjenvant et sportslig fokus. Plutselig gikk all energi i fartsretning. Det var en riktig og viktig samtale. Jeg tror den var avgjørende for at vi kom oss ut av en krevende situasjon. Siden den samtalen har Molde tatt flest poeng i eliteserien, sier Gjelsten til Romsdals Budstikka torsdag.
Siden har pilene pekt oppover. Denne sesongen ble det sølv, men Molde-eieren har en klar ambisjon på hva som er klubbens mål. Å vippe Rosenborg av tronen.
– Med noen få unntak var det en veldig solid avslutning, absolutt. Vi hadde litt stang inn i noen kamper, men når historien skrives er dette en ny sølvmedalje. Samtidig er det gull som er klubbens store mål. Både administrasjonen, styret, Ole Gunnar Solskjær, Kjell Inge Røkke og jeg er med på dette for å vinne. Vi er ikke i Eliteserien for å delta, fortsetter Gjelsten.

– Noen av frontfigurene ble «fraværende»

Tre gull er det blitt på Molde dette tiåret, men siden Tor Ole Skullerud ledet klubben til det siste gullet i 2014 og spill i Europa League samme år og den påfølgende vinteren, er de store resultatene uteblitt.
Etter suksessfulle år fikk utenlandske klubber øynene opp for Moldes juveler. Gjelsten mener overgangsspekulasjoner påvirket spillerne. I perioden solgte klubben profiler som Fredrik Gulbrandsen, Martin Linnes, Mohamed Elyounoussi og Vegard Forren.
– Noen av frontfigurene ble «fraværende», de befant seg ikke lenger i Molde mentalt. Jeg mener agentene og disse prosessene påvirker spillerne på en slik måte at de ikke fungerer optimalt i klubben sin lenger. Dette er et problem for norsk fotball. Vi er ikke alltid nødt til å selge av økonomiske årsaker, og i utgangspunktet ønsker vi selvfølgelig ikke å kvitte oss med de beste spillerne våre. Men spillere som ønsker seg bort vil ofte slutte å prestere sportslig. For meg er dette den vesentligste grunnen til at vi slo Sevilla i februar og tapte mot middelmådige motstandere i Eliteserien i april og mai, forklarer Gjelsten til Romsdals Budstikke.
Eliteserien
Mistenker skitne triks fra RBK: – Slet med å puste
12 TIMER SIDEN
Eliteserien
Hansen går glipp av landskampene
15 TIMER SIDEN