ULLEVAAL (Discovery):
Norge - Slovakia 2-0 (0-0)
Eliteserien
Reiste 27 timer for å se sønnen spille: – Det var virkelig verdt det
24 MINUTTER SIDEN
– Jeg fikk litt Latvia-vibber i dag. Vi skaper like mange sjanser som vi gjorde mot Latvia (endte 0-0, journ.anm), og scorer til slutt på den åttende eller niende sjansen vi får, sier landslagssjef Ståle Solbakken til TV 2 rett etter kampen.
– «Overall» er jeg godt fornøyd. Vi spiller mot et lag som likner på oss, som er på samme nivå som oss, så derfor er jeg fornøyd med at det er såpass forskjell på lagene, fortsatte han.

Norge tok styringen

Erling Braut Haaland startet for første gang som Norges nummer ni da Norge tok i mot Slovakia på Ullevaal til en privatlandskamp. Norge-laget med en snittalder på 24 var favoritter før start, men det så lenge ut til å bli kampen med de spilte sjansene for Solbakkens menn.
Etter seks minutter fikk Marcus Holmgren Pedersen ballen dypt inne på egen banehalvdel etter et hjørnespark. AZ Alkmaar-backen spilte ballen forbi Hancko og satt på turboen. Forbi backen slo han frem mot Haaland som tok ned og spilte videre til Moi. Southampton-spilleren tok ned ballen og dunket til på halvspretten så det dirret i tverrliggeren bak Rodak. Nære en drømmeåpning for Norge.
Slovakia hadde lite å komme med i innledningen. Først etter et kvarter kom første avslutningen på mål, uten at Nyland hadde noen som helst problemer med forsøket til Harsalin.
Etter tyve minutter var Moi frempå igjen. Norge småspilte rundt Slovakias 16-meter. Bjørkan endte med å stikke Moi nydelig gjennom ute til venstre i feltet. Kantspilleren kom til avslutningen, men den gikk rett på Rodak - som fikk gitt hjørnespark.
Fem minutter senere var det Ødegaard sin tur. Nok en gang var Moi innvolvert. Kantspilleren stod og trippet med ballen på 16-meteren, men fant ingen vei gjennom. I stedet spilte han på tvers til Ødegaard som dunket til fra 17-18 meter, men Rodak var god - og avverget nok en gang.
De siste ti minuttene av den første omgangen ble et langt gjesp - men etter hvilen hadde lagene fått tilbake energien.
Ti minutter ut i omgangen fant Normann Sørloth i mellomrommet. Ballen gikk videre ut til Moi som dro seg inn og fikk avsluttet. Nok en gang måtte Rodak i aksjon, og sisteskansen - i full strekk - fikk slått ballen ut av farlig område.

Haaland-scoring

Så var det Slovakia sin tur. Patrik Hrosovski fikk vendt opp mutters alene utenfor Norges 16-meter - og midtbanespilleren lot seg ikke be to ganger. Skuddet satt helt nede i hjørnet bak en sjanseløs Ørjan Håskjold Nyland som ble reddet av at det bare smalt i metallet bak ham.
For en misbrukt sjanse av Norge! Sander Berge dro seg fremover midt på banehalvdelen til Slovakia. Ingen klarte å stoppe den tårhøye midtbanespilleren - som spilte gjennom til Sørloth. Inne i Slovakias straffefelt fikk trønderen tid til å ta ned ballen - men avslutningen var nærmere ett tilbakespill enn et skudd.
Ståle Solbakken gjorde tre endringer med tyve minutter igjen å spille - og det skulle han få igjen for.
Femten minutt før slutt drev Kristian Thorstvedt frem med ballen. Siddisen forsøkte å spille en stikker inn bak det slovakiske forsvaret, men mislykkes. Genk-spilleren fikk tilbake ballen - forserte en slovaker før han lekkert tredde gjennom Erling Braut Haaland. Superspissen var iskald alene med Rodak og chippet Norge i ledelsen med en utsøkt avslutning i det borterste hjørnet.

Perle fra Ødegaard

Og for en vitamininnsprøyting det ble! Tre minutter senere var Norge frempå på ny. Kristian Thorstvedt slo inn. Haaland forsøkte seg på ett c-moment, men bommet på ballen. Den endte til slutt hos Martin Ødegaard. Kapteinen la ballen til rette før han skrudde ballen lekkert i det borterste krysset - utagbart for Slovakias sisteskanse. Nydelig utført fra Arsenal-spilleren!
– Det var deilig å sette den der. Erling prøver seg først på et c-moment der, men så får jeg ballen og ser at det er ledig i lengste, så da sitter den, sa Ødegaard til TV 2 etter kampslutt.
Tre minutter før full tid fikk Norge frispark drøyt tyve meter fra mål. Martin Ødegaard stilte seg opp og det gikk et gisp gjennom de drøyt 11.000 fremmøtte da frisparket gikk noen få centimeter uten for den nærmeste stolpen.
– Vi gjør en bra kamp i dag, men sliter litt med uttellinga i den første omgangen, der vi mangler litt trøkk. Deilig å sette to kasser på tampen, fortsatte Ødegaard.
Norge: 4-3-3: Ørjan Håskjold Nyland - Marcus Holmgren Pedersen, Andreas Hanche-Olsen, Leo Skiri Østigård, Fredrik Bjørkan (Julian Ryerson 81') - Martin Ødegaard, Mathias Normann (Fredrik Aursnes 70’), Sander Berge (Kristian Thorstvedt 70’) - Alexander Sørloth (Mats Møller Dæhli 70’), Erling Braut Haaland (Veton Berisha 81'), Mohamed Elyounoussi
Fotball
Henriksen etter rødt kort: – Det er ikke mye kraft i dytten, han legger seg lett
12 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se målene fra Rosenborgs kamp mot Viking
12 TIMER SIDEN