Stig Inge Bjørnebye og Ivar Koteng har begge i løpet av den siste tiden forsvunnet ut av portene på Lerkendal.
De to har over lang tid vært sterkt kritiserte av omgivelsene, og det kom ikke som noen overraskelse da Bjørnebye mente at nok var nok og trakk seg tilbake fra rampelyset.
Eliteserien
KBK-helt klar for ny klubb: – Det kjennes spennende
10 TIMER SIDEN
Ivar Koteng ville gjerne være med på dansen videre, og mente selv han var mannen til vervet som styreleder. Det mente ikke valgkomiteen, og tidligere i dag ble det meddelt at han ikke blir innstilt til gjenvalg.
Koteng har hatt en sentral rolle og nærmest vært klubbens ansikt utad. Jeg har tidligere vært kritisk til at en styreleder skal ta en så stor rolle i en fotballklubb, og nærmest sette de ansatte og i særdeleshet sportssjefen i skyggen.
Det er ikke en styreleders jobb når han blir valgt, og det er sjeldent et sunnhetstegn for en fotballklubb.
Jeg var også usikker på hvordan rollen til Mikael Dorsin kom til å bli fremover med Koteng ved roret. Styrelederen er en ekstremt sterk personlighet som ikke er enkel å bryne seg på, og trolig er dette godt nytt for Dorsin.
Legg til at Trond Alstad, som også han var under sterk kritikk etter det kontroversielle NRK-intervjuet med Helland, også har forlatt RBK denne desembermåneden.
Det har med andre ord vært en opprydning av RBK som må betegnes som stor, og vil garantert gjøre at det blåser nye vinder i og rundt klubben.
Spørsmålet er om opprydningen er slutt, eller om den også gjelder en annen sterkt kritisert person: Eirik Horneland. Det er ingen hemmelighet at Koteng har holdt hånden over Horneland når det har stormet som verst, og vært en eventyrlig støtte for haugesunderen.
Horneland var på mange måter Kotengs og Bjørnebyes prosjekt. Horneland var den nye Jürgen Klopp og skulle revolusjonere RBK og løfte dem inn i Champions Leagues gruppespill.
Til nå har det nærmest vært et mageplask, og Horneland har på ingen måte klart å overbevise omgivelsene at han er riktig mann videre.
Med sine nærmeste menn ute av gamet og ny ledelse inn, mistenker jeg at Horneland går en usikrere jul i møte enn hva han selv hadde ønsket. Det er ofte slik at nye folk ønsker å sette preg på klubben og hente inn sine egne menn i ledende roller.
Er det ny trener som skal bli Mikael Dorsins første trekk som sportssjef?
Premier League
Klubben bekrefter: Hodgson blir Kings nye trener
12 TIMER SIDEN
Eliteserien
Molde kan ha funnet sin nye spiss: – Vil passe bra inn
14 TIMER SIDEN