Dansk fotball står med begge beina i en opprivende konflikt rundt landets herrelandslag. Uenighet rundt en ny landslagsavtale gjør at de kommende landskampene mot Wales og Slovakia står i fare for å ikke bli spilt.
Spillerne Hareide har tatt ut til kampene møtte mandag ikke til samling, og Hareide selv har fått grønt lys av Danmarks Fotballforbund (DBU) til å reise hjem til Norge.
OBOS-ligaen
Midtstopper signerte for rivalen: – Solid tilvekst
21 MINUTTER SIDEN
Hareide står mellom barken og veden i situasjonen som har oppstått, men bekrefter overfor den danske storavisen BT at han fortsatt har lyst til lede det danske landslaget.
– Ja, det har jeg. Vi skal bare ha løst denne konflikten, sier 64-åringen.
I og med at Hareides opprinnelige tropp ikke står klare til å spille kamp, håper DBU å mønstre et lag bestående av spillere fra superligaen og 1. divisjon i kampene som venter den kommende uken. Hareide blir imidlertid ikke å se på trenerbenken.
– Åge Hareide og Jon Dahl Tomasson (assistent) kommer ikke til å stå i spissen for et lag de ikke har tatt ut selv, sier kommunikasjonssjef Jakob Høyer i DBU til nyhetsbyrået Ritzau.
Fotballkommentator Flemming Toft, som var først ute med å melde at Hareide ikke leder danskene mot Slovakia og Wales, sier han føler med Danmarks norske landslagssjef.
– Det er så ille som det får blitt for den stakkars landslagstreneren. Hareide er fanget i denne konflikten med ett bein i hver leir. Det går også ut over hans eget rykte, fordi han måles ut fra resultater, sier TV 2-kommentatoren til egen kanal.
Siste utvikling i forhandlingene er at DBU søndag avviste spillernes tilbud om en midlertidig forlengelse av den gamle landslagsavtalen.
Danmark møter Slovakia til treningskamp kommende onsdag og åpner UEFAs nasjonsliga mot Wales søndag. (©NTB)
(©NTB)
Sett denne?
Eliteserien
Best i ligaen etter Bohinen-beslutningen: – Ikke styrt av SA eller Eurosport
3 TIMER SIDEN
Fotball
Gjennombrudd for nye Nadderud: – Ekstremt viktig milepæl!
4 TIMER SIDEN