Det meldte stopperkjempen selv på
i et "åpent brev" som besto av to deler. Først offentliggjorde han sin avskjed med City, og halvannen time senere fortalte han at neste utfordring ligger i Brussel, der han har fått treårskontrakt med Anderlecht.
Fotball
Fortsetter karrieren i Malaysia
5 TIMER SIDEN
Manchester City meldte også om Kompanys avgjørelse på sitt nettsted. 33-åringen rundet av med hjemlig storeslem som ble fullført i lørdagens FA-cupfinale. Manchester City vant både serie, ligacup og FA-cup, og det etter å ha innledet sesongen med seier i supercupen (Community Shield).
Totalt spilte Kompany 360 kamper for klubben og scoret 20 mål, hvorav det siste ble helt avgjørende i gullduellen med Liverpool i Premier League. Hans langskudd ga tre poeng mot Leicester i nest siste serierunde, hans siste hjemmekamp. Totalt vant Kompany fire Premier League-titler, to FA-cuptitler og fire ligacuptitler i tillegg til to Community Shield-seirer.
– Det har vært mange viktige bidragsytere til Manchester Citys nye storhetstid, men det kan hevdes at ingen har vært viktigere enn Vincent Kompany. Han definerer klubbens essens. I et tiår har han vært livsblodet, sjelen og det bankende hjertet til en fantastisk talentfull stall, sier klubbformann Khaldoon Al Mubarak til mancity.com.
– En sterk røst i garderoben, men en rolig og fattet ambassadør utenfor banen. Vincent kan være like stolt av seg selv som vi er av ham.

Takknemlighet

Kompany meldte om sin City-avskjed i et følelsesladd innlegg på Facebook.
– Så overveldende det føles, er tiden inne for å forlate City, og hvilken sesong å avslutte med. Jeg føler bare takknemlighet, til alle som støttet meg på reisen i en veldig spesiell klubb. Jeg husker den første dagen like godt som den siste, skrev han blant annet.
En særlig takk rettet han til klubbens supportere for måten han ble tatt imot og støttet gjennom gode og særlig dårlige perioder, til klubbeieren sjeik Mansour «som forandret mitt liv» og til manager Pep Guardiola og hans støtteapparat.
Litt senere fortalte han om hva som lokker ham til Anderlecht.

Lilla generasjon

– Dere blir kanskje overrasket, men det er den mest lidenskapelige og samtidig rasjonelle avgjørelse jeg har tatt, skrev han.
– Som fotballspiller ble jeg født og oppvokst i Anderlecht. Jeg har vært én med den klubben siden jeg var seks år gammel.
Han forklarer om prosessen som involverte samtaler med klubbeier Marc Coucke og teknisk direktør Frank Arnesen, som ville ha hans råd i en vanskelig tid for klubben. Så kom tilbudet om å bli spillende trener, en utfordring han valgte å ta.
– Anderlecht har fortiden og framtiden, men sliter litt med nåtiden. Jeg vil dele min kunnskap med neste lilla generasjon, og slik vil jeg også putte litt Manchester i hjertet av Belgia, skrev han.
(©NTB)
Eliteserien
Flere Eliteserie-klubber jaktet stopperen: Nå er valget tatt
6 TIMER SIDEN
Eliteserien
Nidaros: Nok en Rosenborg-angriper på vei bort
7 TIMER SIDEN