Over hele Storbritannia har folk beskjed om å holde seg hjemme i kampen mot ytterligere spredning av koronaviruset. Det er helt i det blå når, og om, fotballsesongen kan fortsette, men Solskjær lar ikke spillerne seile sin egen sjø.
– Jeg holder kontakt med staben og spillerne. Jeg er vant til å se dem hver eneste dag i timevis, så dette er veldig annerledes. Jeg holder kontakt via WhatsApp-grupper og tekstmeldinger, og vi planlegger hvordan treningene skal bli når vi først møtes igjen, sier han i intervjuet på manutd.com.
– Det fine er at teknologien gir oss sjansen til å se hverandre når vi snakker, og vi kan sende meldinger og få svar med en gang. Og så blir det noen gammeldagse telefonsamtaler også.
Eliteserien
Eksperten i ekstase over Eliteserie-lag: – Makan til elektrisk!
NOEN SEKUNDER SIDEN
Solskjær sier at han håper spillerne holder ferdighetene ved like selv om de må holde seg på egen eiendom.

I hagen

– Spillerne har fått individuelle treningsprogram, og de vet hvordan de skal spise. I denne perioden går det an å jobbe med ferdigheter knyttet til den enkelte spillerens rolle og oppgaver på banen. Jeg har selv vært ute i hagen med barna og jobbet med avslutninger, forteller han.
– Spissene bør også jobbe med avslutninger, og med bevegelser. De fleste av dem har fine hager med mulighet til å spille fotball, og jeg håper at konene eller kjærestene deres greier å gi dem noen gode innlegg.
Solskjær ser ikke bare mørkt på at det blir mye tid hjemme.
– Det går bra med meg og med familien. En av de dårlige tingene med fotball er at man ikke får så mye tid med familien, men nå får jeg masse tid med dem. Det har vært hyggelig, sier han.

Skole og serier

– Det var litt rart da vi måtte starte hjemmeundervisning for barna. Å hjelpe med lekser er en ting, men det er noe annet å skulle være lærer. Vi kom oss gjennom den første uken (med stengte skoler), men vi vet jo ikke hvor lenge dette kommer til å vare. Barna har iallfall tatt det veldig fint.
Som mange andre benytter også Solskjær anledningen til å se mer film og TV-serier enn vanlig.
– Jeg tror jeg er som alle andre, det er noen serier jeg ser masse av. Nå har det gått i Peaky Blinders, og så ser jeg gamle klassikere som Sopranos. Og her om kvelden så jeg The Joker, sier han.
Viruset førte til bråstopp i engelsk fotball da Solskjærs United-lag red på en formbølge. Laget er uten tap i sine 11 siste kamper, kjemper om topp-fire-plassering i Premier League og henger også med både i FA-cupen og europaligaen. Målet er fortsatt å fullføre sesongen, men ingen kan si sikkert om det skjer.
– Dette er en ukjent situasjon, og vi har ingen idé om når vi kan komme i gang igjen, sier Solskjær.
(©NTB)
Eliteserien
Flere profiler forsvinner: Dette er sommerens overganger så langt
28 MINUTTER SIDEN
Fotball
Myhre og Castro herjet da FFK ble ydmyket i cupen
14 TIMER SIDEN