STORO (Eurosport.no):
Landslagsspiss Tarik Elyounoussi og den svenske klubben AIK er på vei mot gull i Allsvenskan. Lørdag noterte han seg for sin landskamp nummer 50, da Norge tok imot Slovenia på Ullevaal. Men som tidligere Fredrikstad-spiller har han fått med seg hvordan gamleklubben gjør det, sammenlignet med naboklubben Sarpsborg 08s suksess i Europa League.
Eliteserien
Kamp mot klokka – håper å få Samuelsen klar til RBK-kampen
6 TIMER SIDEN
– Det gjør vondt. Det gjør vondt å se hvordan det har blitt, det må jeg si. I tillegg må jeg berømme Sarpsborg 08 for den jobben de har gjort. Man unner hverandre suksess uansett, sånn er det bare, sier Elyounoussi til Eurosport.no.
Sarpsborg 08 har syv tap på rad i Eliteserien, men har tatt seg videre til gruppespillet i Europa League. Sist kamp slo de Genk 3-1.
– Måten de har jobbet seg opp på står det respekt av. De kan jo ikke sammenlignes med FFK med tanke på historikken Fredrikstad har, men man kan lære av måten det jobbes på, sier han.
– Men, hjertet er alltid rødt og hvitt uansett, legger han til.
Elyounoussi som startet karrieren sin i Fredrikstad, ser ikke bort ifra at han også kan avslutte der. Men han er klar på at en ting må endres på før det blir aktuelt.
– Noen sier at jeg er på vei til å runde av sirkelen, at det neste er Fredrikstad. Vi får se. Men da må de komme seg opp. Jeg har jo ikke lyst å avslutte karrieren i 2. divisjon, sier han.
– Så Per-Mathias Høgmo må på jobb?
– Han må det altså. Han må få de opp nå. Det blir en veldig spennende avslutning. Jeg håper de tar steget og timer det perfekt til at de er i Eliteserien når jeg kommer hjem igjen.
Fredrikstad spiller søndag kamp mot Stabæk 2 som er viktig å vinne for å kunne rykke opp. Kun tre kamper gjenstår og Fredrikstad ligger foreløpig på en andreplass på tabellen med 45 poeng. Det er fem poeng under Raufoss som leder tabellen.
Sett denne?
Eliteserien
VIF-spilleren nærmer seg retur – roser lagkameratens «vikarjobb»
8 TIMER SIDEN
Eliteserien
– Jeg har et ganske klart mål om å rekke derbyet mot Lillestrøm
8 TIMER SIDEN