BODØ / OSLO (Discovery):
– Det betyr veldig lite. Jeg beundrer ham for den karrieren han har hatt, men det er ikke en viktig del av kampen. Han er en dyktig fyr, med fantastiske resultater og en imponerende merittliste, men kampen er mellom de elleve mot elleve på banen. Jeg har hundre prosent foku på å leve i kampen og lese kampbildet. Det kan høres rart og kjedelig ut, men det er helt ærlig min tilnærming.
Det sa Glimt-trener Kjetil Knutsen, eller «The Pretty One», dagen før kampen mot AS Roma på Aspmyra.
OBOS-ligaen
HamKam dominerer årets lag – krangler om de siste plassene
EN TIME SIDEN
Det var kallenavnet bergenseren kom opp med da han ble bedt om døpe seg selv i Mourinho-stil.
– Du kan få den, humret Glimt-kaptein Patrick Berg.
Saken fortsetter under videoen.

– Mourinho får sikkert tak i nummeret mitt hvis han vil ringe meg

Tror på åpen kamp

I forberedelsene inn mot kampen har Knutsen og Glimt-leiren brukt mye tid på å se Romas kamper denne sesongen.
– Vi har sett alle kampene Roma har spilt. Det er et lag som i det defensive i er best i gjenvinningsspillet og det lave presset. Det er også et lag som liker å presse høyt. En annen styrke Roma har, er at de har gode individuelle spillere med gode ferdigheter, sa Knutsen.
– Du kjenner igjen Mourinho med ganske stor frihet i det offensive, og ganske stram struktur i det lave defensive arbeidet. Det blir nok en åpen kamp. Mot så gode motstandere er nøkkelen å være rå og tørre å dominere kampen. Det gjelder i grunnspillet vårt og å ha tålmodighet når vi spiller dem lavt. Vi må tørre å holde på ballen og utnytte kontringsstyrken vår, fortsatte Glimt-treneren.

Inspirert av Eggen og Klopp

Under pressekonferansen ble bergenseren også spurt om hvilke trenerforbilder han selv har, og om det er noen likheter i filosofien til Mourinho og han selv.
– Først må jeg jo si at Mourinho er en type. Du må beundre han. Han er en av de mest meritterte. En av de mest suksesfulle. Det kan alltid være detaljer som jeg kan fascinere meg av, men som trener er jeg nok mer angripende enn hva han er kjent for. Men han har et mye større register, sa Knutsen.
– I fotballen har man en tendens til å sette trenere i båser. Jeg har latt meg inspirere av mange, men det er kanskje et par trenere jeg ser mer til. Det er ingen hemmelighet. I Norge er det Nils Arne Eggen. Han er en stor inspirasjon. Så er det Jürgen Klopp og måten han er som leder, filosofien og tankegodset. Det har jeg veldig sansen for, fortsatte han.
Saken fortsetter under videoen.

Diskuterer ligaens beste spiller: Tre av fire som nevnes er fra Glimt

– Den største kampen

For Patrick Berg sin del er blitt mange store kamper den siste tiden. I fjor møtte han AC Milan på San Siro med Glimt, og i nyere tid er det blitt flere innhopp på landslaget.
Dette er imidlertid kampen han setter høyest.
– Det blir nok den største enkeltkampen for min del, ja. Vi skal spille et steinkast unna der jeg vokste opp. Det er stort som Bodø-gutt. Heldigvis blir det en folkefest med fulle tribuner, sa Berg.
– Jeg har ikke sett så mye av Roma bortsett fra analysen. I fjor møtte vi Milan som så vidt var i gang med sesongen. De var ikke i spesielt god form. Jeg tror Roma er lengre fremme fysisk og har evnen til å stå kamper lengre og dominere over tid. Toppnivået er nok ganske likt, sa Berg om forskjellen mellom Milan- og Roma-kampen.

Droppet Aspmyra-trening

En annen vesentlig forskjell er at oppgjøret mot Milan ble spilt i Italia. Når det torsdag skal måles krefter med Roma, blir det i hjemlige trakter med kraftig vind og bitende kulde.
I tillegg spilles kampen på kunstgress.
– De hadde nok tenkt seg gress og mindre vind. Vi må bruke det og se på det som en fordel. Men skulle jeg valgt, kunne jeg tenkt meg åtte grader, nordlys og lite vind. Vi er hardbarket, tar det vi får og gjør det beste ut av det, sier Knutsen.
Med et tøft kampprogram, der Roma kommer fra et surt tap for Juventus og skal møte Napoli til helgen, valgte de å droppe en trening på Aspmyra i forkant av torsdagens kamp.
– Tilnærmingen til Mourinho er å vinne hjemme og spille uavgjort borte. Jeg tenker det er fornuftig at de trener i Roma. Den tilvenningen til kunstgress, i dette været, vekter de lavt. Det har jeg veldig forståelse for. De gjør ting på sin måte, mens vi gjør ting på vår måte. Jeg tror det har minimal betydning for det som skjer, sier Knutsen.
OBOS-ligaen
Har gitt klar beskjed til speaker før skjebnekampen
EN TIME SIDEN
OBOS-ligaen
Står på kanten av stupet: – Har vært en kollaps uten like
2 TIMER SIDEN