Det skriver klubben i en pressemelding lørdag morgen.
Den tidligere LSK-treneren går inn som hovedtrener for Vålerenga foran neste sesong. Hun var en av kandidatene til å ta over rollen som landslagssjef etter Morten Pellerud etter at hun ga seg i LSK. Nå blir hun etter alt å dømme LSK-trener Hege Riises argeste konkurrent i Toppserien.
– Det er mye potensial i Vålerenga Fotball, og det blir en spennende utfordring å få lov til å bidra til at klubben tar ytterligere steg, etablerer seg helt i toppen av norsk fotball, og kan ta steget ut i Europa. Etter et år på sidelinja, gleder jeg meg til å komme ut på feltet igjen og jobbe tett med spillere og støtteapparat. Det blir en bra utfordring for meg og jeg er spent på hva vi kan få til, sier hun i pressemeldingen.
Fotball
Overrasket over sin nye klubb: – Over all forventning
10 TIMER SIDEN
Knudsen ledet LSK i gjennom en suveren periode med tre strake «double», altså cupgull og seriegull i en og samme sesong. Det har ingen norsk fotballklubb klart før.
– Klubben har vedtatt å være Norges ledende klubb på jente- og damesiden innen 2020. Prosjektet har vokst raskt, og vi har hatt fremgang. Nå er tiden inne for å ta neste steg, og vi skal være langt fremme i den utviklingen som nå skjer i norsk kvinnefotball, sier Runar Kvernen, styremedlem og leder av Sportslig utvalg for Damer toppfotball i klubben og legger til:
– Vi er svært glad for å få med to så profilerte og særdeles dyktige kvinnelige profiler i norsk fotball til å lede an den sportslige utviklingen de kommende årene. Vi tenker langsiktig, men skal også raskt opp og frem, sier Kvernen.
Samtidig er det klart at tidligere landslagstrener Eli Landsem går inn som sportssjef i Oslo-klubben. Landsem har sittet i styret i Vålerenga i flere år. Hun går inn i en nyopprettet stilling som sportssjef.
– Vålerenga har et stort potensial også på kvinnesiden, og jeg ser fram til å være med å forløse mer av dette i de kommende årene. Vi skal sette en enda tydeligere retning og kurs, og bygge opp kompetanse og en kultur for toppidrett, sier Landsem.
Norgesmesterskapet
Ekspertene om mulig cup-skroting: – Blødningen må stoppes snarest
11 TIMER SIDEN
UEFA Nations League
Topper Bundesligaen: – Kunne ikke gått så mye bedre
11 TIMER SIDEN