I sin podkast på Sky Sports sier Neville at lærdommen etter Mourinho-perioden er at ingen må få lov til å fikle med klubbens grunnfilosofi igjen, slik han mener at portugiseren gjorde.
– Manchester Uniteds filosofi er så dyp og meningsfull. Den er som Barcelonas filosofi, eller Ajax', sier han.
– I Manchester United spiller vi hurtig angrepsfotball på en underholdende måte. Vi henter opp unge spillere fra akademiet og gir dem tillit. Og vi vinner.
Eliteserien
Kamp mot klokka – håper å få Samuelsen klar til RBK-kampen
6 TIMER SIDEN
Han sier at de to første delene er essensen.
– For å være ærlig kan det gå i perioder med det siste. Å vinne er et resultat av at de to første gjøres riktig, og det skjer ikke alltid. Noen ganger kan det gå flere år mellom trofeer.
Neville, som spilte 602 kamper for Manchester United over 19 sesonger i klubben og vant tallrike titler, innrømmer at han hadde tro på alle managerne som er ansatt siden Alex Ferguson pensjonerte seg.

Trodde på dem alle

– Jeg støttet David Moyes, støttet Louis van Gaal og støttet José Mourinho. Jeg trodde de kom til å ha suksess, og jeg sa det den gang. Jeg prøver ikke å skrive om historien og hevde at jeg mente ansettelsen av Mourinho var et dårlig valg, sier han.
– Jeg trodde han var perfekt for klubben fordi han skjærer gjennom alt, og han vinner. Jeg trodde på van Gaal også, men det som har vært vanskelig å svelge de sju siste årene er det de har gjort med filosofien. Ingen bør få komme til denne klubben igjen og innføre en annen filosofi enn klubbens egen. Det Ole Gunnar Solskjær har gjort på bare en måned viser oss det, uansett hvordan sesongen ender.
Han mener at Solskjær ved å ta klubben tilbake til grunnfilosofien har fått spillere som Paul Pogba, Marcus Rashford og Jesse Lingard til å blomstre.
– Jeg liker å se på det. Jeg har lyst til å gå på Old Trafford igjen. For seks eller åtte uker siden var det en kamp midt i uka, og jeg ble hjemme og så den på TV. Jeg ville ikke dra dit, og mange supportere følte det samme, sier Neville.

Det vi vil se

– Slik kan det ikke være for oss Manchester United-fans. Når det er kamp på Old Trafford må vi ha lyst til å være der. Og nå er det slik, for vi får se Jesse Lingard, Marcus Rashford, Anthony Martial og Paul Pogba løpe fra målgård til målgård. Det er elektrifiserende.
Han trekker fram en situasjon fra borteseieren mot Tottenham sist helg.
– Det var en kontring i første omgang på Wembley der de alle sprintet framover, og jeg tenkte «wow! Jeg ser røde trøyer løpe fra målgård til målgård på tre sekunder, med raske pasninger, og det er akkurat hva vi ønsker å se».
Neville krever ikke at United skal vinne titler hele tiden.
– Tilhengere som vokste opp i årene med Alex Ferguson er blitt bortskjemt. De tenker at vi må vinne titler hvert eneste år. Jeg vokste opp på 70- og 80-tallet da Manchester United aldri vant noe, så det handler ikke alltid om å vinne. Saken er at jeg alltid ble revet med da jeg så dem. De siste fem-seks årene har jeg lært at vi kan vinne, tape eller spille uavgjort, men vi må ikke kjede publikum.
(©NTB)
Eliteserien
VIF-spilleren nærmer seg retur – roser lagkameratens «vikarjobb»
9 TIMER SIDEN
Eliteserien
– Jeg har et ganske klart mål om å rekke derbyet mot Lillestrøm
9 TIMER SIDEN