Stoppertalentet Ethan Amundsen-Day (16) er klar for den danske storklubben FC København.
Den unge fotballspilleren knytter seg til FCK 1. juli.
VM
FIFA: Mållinjeteknologi godkjente Japans omdiskuterte vinnermål mot Spania
8 TIMER SIDEN
FCK melder på Twitter at Amundsen-Day går til klubbens talentavdeling. 16-åringen gjør seg ferdig med ungdomsskolen i disse dager.
– Det har vært noen fantastiske år med FFK, og jeg har lært masse. I tillegg har det vært en glede å være en del av en klubb med så mange hyggelige mennesker. Nå ser jeg fram til nye utfordringer i FC København og en travel fotballhøst, sier han til FFKs nettside.

– Har en herlig mentalitet

Discoverys fotballekspert Joacim Jonsson kjenner godt til Amundsen-Day.
– Det er en spiller med en herlig mentalitet. Han er en venstrebent midtstopper, bra tempo, god fysikk og bra fot, men det er mentaliteten som er spesiell. Den er det få andre som har, forklarer Jonsson til Discovery.
Han mener likevel at Amundsen-Day har en lang vei å gå.
– Nå har FCK investert mye i han, og det sier litt for FCK er en stor klubb. Likevel er det mange som har gått til utlandet uten å bli noe, så han må jobbe hardt skal det bli noe, sier Jonsson.
Han mener det er på tide at FFK begynner å levere spillere til større klubber.
– Det er herlig at de leverer og har fokus på unge spillere, men det er på tide. Den eneste spilleren fra FFK som spiller på toppnivå er Tarik Elyounoussi (som i dag spiller i japanske Shonan Bellmare), utenom han var det Simen Rafn, sier Jonsson.

Har investert tungt i ungdomsavdelinga

Sportslig leder Joacim Heier opplyser at totalen i avtalen med FCK gjør at det er den største overgangen i FFK på ti år.
Ethan Amundsen-Day er det andre talentet Fredrikstad selger til utlandet på et år. I fjor gikk Noah Bech Hermansen til Sampdoria.
– Vi ser på dette som en bekreftelse på at ting går i riktig retning, sier Heier til Discovery.
Han forteller at klubben i 2017 lagde en klar langsiktig klubbstrategi hvor spillerutvikling står sentralt, og at dette forhåpentligvis bare er starten.
– Vi har investert ganske tungt i ungdomsavdelingen de siste årene, og utenom økonomien har vi investert tungt i ressursbruken der også. Nå har vi en god struktur, og gode planer som har vært der i noen år allerede, sier Heier videre.
Han forteller at det er gode muligheter for å bli god i Fredrikstad, men at det er for få topp-spillere fra plankebyen.
– Det er forsvinnende få spillere fra Fredrikstad som er i toppen av norsk fotball. Vi ser nok ikke resultatet av vår jobb før om noen år, men dette er et langsiktig arbeid, sier den sportslige lederen.
Han håper de kan dra flere synergier av det gode arbeidet.
– Målet er å få frem gode spillere som kan spille på a-laget vårt, samtidig som vi håper å få kroner i kassa som kan bygge FFK som klubb videre, forteller Heier.
Valget om å satse hardt på ungdomsavdelingen kom da klubben var på nivå tre i Norge. Nå leder de OBOS-ligaen, men Heier har ikke mistet bakkekontakten av den grunn.
– Dette er én overgang, og vi spiller fortsatt på nivå to, så vi er langt fra kongen på haugen enda, men vi tror på det vi gjør, og har bygd opp en god struktur, avslutter Heier.
Fredrikstad reiser i helga til Aalesund for en toppkamp i OBOS-ligaen. Kampen ser du på discovery+ søndag kveld.
(©NTB / Eurosport)
Sett denne?

Bohinen, VIF-bekymring og uenighet om MFK-stall

Eliteserien
Ble signert før årets sesong – nå har han terminert kontrakten
11 TIMER SIDEN
Eliteserien
Landslagsprofil klar for Bodø/Glimt: – Ville til det beste laget i Norge
12 TIMER SIDEN