Haaland ble tema da Klopp tirsdag møtte pressen foran det som blir en svært viktig hjemmekamp for Liverpool. De regjerende mesterne røk 0-2 for Napoli i åpningskampen i mesterligaen.
– Norge har mange gode fotballspillere. Gratulerer. Fremtiden til norsk fotball er sikret. Han er en vidunderlig spiller. Han er ung og med stor selvtillit. Han ser ut til å ha en klar tanke på banen. Han er på det perfekte stedet for øyeblikket, og klar for å forberede seg til sine neste utfordringer i livet, sa Klopp til TV 2.
Han ble så utfordret av VG på om det finnes en plan for å stoppe nordmannen på Anfield onsdag. Da lød svaret:
VM
Spania-stjernene fikk uvanlig hjemmelekse før VM: – Ikke et lotteri
2 TIMER SIDEN
– Ja. Men du må vente til i morgen for å finne ut av den.
Haaland ble senere tirsdag bekreftet friskmeldt til møtet av Salzburg-trener Jesse Marsch.

Tøff motstand

Haaland scoret tre ganger da Salzburg slo Sander Berges Genk 6-2 i sin første mesterligakamp nylig. Det gjorde nordmannen til et glohett navn i Fotball-Europa.
Oppgaven som venter på Anfield onsdag er samtidig atskillig vanskeligere. Der får han bryne seg på Virgil van Dijk, den nederlandske stopperkjempen som nylig ble kåret til årets spiller i verden.
Jürgen Klopp er samtidig tydelig på at han ikke tar lett på Salzburg-kampen.
– Denne kampen blir vrien. Salzburg kommer til å overraske mange. De spiller på en måte som er skapt for å overraske de store lagene, sa tyskeren på tirsdagens pressekonferanse.

Spesielt møte

Der hadde han med seg den senegalesiske vingen Sadio Mané. Han har en fortid i nettopp Salzburg og kjenner dermed onsdagens motstander svært godt.
– Dette er en spesiell kamp for meg. Jeg gleder meg til å se mine gamle lagkamerater, sa han.
Liverpoool må klare seg uten midtstopper Joel Matip onsdag. Han pådro seg en skade mot Sheffield United lørdag og rekker ikke å bli klar til Salzburg-kampen.
(©NTB)
Fotball
RBK satser ungt – en ny spiller er sønn av klubblegende
4 TIMER SIDEN
VM
Tysk fotballdirektør sparket etter VM-fiaskoen
16 TIMER SIDEN