Den norske fotballpresidenten ble før sitt innlegg advart mot å ta opp kritikkverdige spørsmål. I salen satt svært mange delegater med lang fartstid fra toppfotballen og direkte tilknytning til forholdene Klaveness tok opp.
Norges ferske fotballpresident gikk rett i angrep. I etterkant fikk hun refs av VM-sjef Hassan Al-Thawadi. Hun mottok også stor støtte fra andre fotballforbund.
Fotball
Fortsetter karrieren i Italia
EN TIME SIDEN
Torsdag fikk hun overrakt prisen i Oslo. – Det føles stort. Jeg kjenner på en ydmykhet fordi dette er på vegne av norsk fotball. Det er også bra med oppmerksomhet som kan styrke saken. Det var også et flott opplegg (rundt prisoverrekkelsen) som jeg sent vil glemme, sier Klaveness til NTB.
– Det har kommet veldig mye reksjoner fra veldig mange land og ikke bare europeiske. Det har overrasket meg. Jeg visste det var kontroversielt og at det ville skape oppmerksomhet fordi det er noe med settingen. Jeg er overrasket over interessen i land som Argentina og Brasil og land utenfor Europa.
Klaveness forteller om mange journalister fra land utenfor Europa som har gitt uttrykk for at de la merke til Qatar-talen.
– Det er også flere kvinnelige journalister som har fotalt at de opplevde å bli rørt og at det (talen) var viktig for dem i deres jobb.
(©NTB)

Hyller begge heltene: – Han ringte meg i februar og sa han ville spille fotball

Eliteserien
Røkke overtar Molde – Gjelsten trekker seg ut
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Vålerenga-unggutt kastes til ulvene: – Forstår at folk reagerer
3 TIMER SIDEN