De italienske toppserieklubbene håper å følge i fotsporene til tyske Bundesliga, der kampaktiviteten tidligere denne måneden ble gjenopptatt etter den ufrivillige viruspausen. Det grønne lyset har samtidig latt vente på seg.
Torsdag skal representanter for Italias Fotballforbund og Serie A holde et svært viktig møte med idrettsminister Vincenzo Spadafora. Der er det ventet at statsråden avklarer om helseprotokollen som foreligger, er tilstrekkelig omfattende til at det anses som trygt å spille kamper.
Fotballsesongen i Italia har vært satt på pause siden 9. mars. Mer enn 33.000 mennesker er døde i Italia som følge av koronapandemien.
Fotball
Myhre og Castro herjet da FFK ble ydmyket i cupen
13 TIMER SIDEN

Skal diskutere alternativer

19. mai gjenopptok klubbene i Serie A sine treninger, men inntil videre er kampaktiviteten suspendert til midt i juni. Signalene som har kommet den siste tiden, tyder på at idrettsminister Spadafora vil godkjenne den mye omtalte helseprotokollen.
Dersom det grønne lyset kommer torsdag, møtes klubbene i Serie A allerede fredag for å diskutere alternativene som foreligger for gjennomføring av den resterende delen av terminlista.
Det tas også sikte på å spille ferdig cupen.
Ligaen ønsker angivelig at Serie A-kampene skal gjenopptas helgen 13. og 14. juni med fire utsatte kamper. Fra 20. juni er så målet å komme i gang med ordinære serierunder.
Cupfinalen kan bli spilt i august, etter at ligaen er avsluttet og en seriemester er kåret.

Kaos

Det er samtidig ikke full enighet i den italienske fotballfamilien om at den beste løsningen er å fullføre sesongen. Klubbene Brescia og Torino har hele tiden vært kritiske til den planen.
Argumentet har vært at spillernes helse kan bli satt på spill. Brescia er tabelljumbo og har lite å vinne på å fullføre sesongen.
Det italienske landslagssjefen Roberto Mancini er på samme spor.
– Jeg synes det er kaos. Dersom jeg skulle snakke utelukkende som trener, ville jeg foretrekke at sesongen avblåses, og at man starter rolig fra neste sesong, sier han.
På torsdagens møte vil ventelig også alternative scenarioer til å fullføre sesongen bli diskutert. En plan B, der det spilles en form for sluttspill som avgjør både kampen om seriemesterskapet og nedrykk, er blant annet foreslått.
(©NTB)
Sett denne?

Disse spillerne har noe å bevise i 2020: – Han hadde noen «trivselskilo» i fjor

Fotball
Sykdomsplagede RBK komfortabelt videre i cupen
14 TIMER SIDEN
Eliteserien
Flere profiler på utgående kontrakt: – Vi ønsker å beholde han
19 TIMER SIDEN