21-åringen er på plass i Alicante, hvor han har sluttet seg til sin nye klubb, som er på treningsleir der. Bohinen junior har signert en kontrakt som strekker seg ut 2024/2025-sesongen.
– Jeg er veldig glad for det. Det er fordi tiden var inne for å få nye utfordringer. Han er helt moden for det både fysisk, mentalt og fotballmessig, sier Lars Bohinen til Eurosport.
Eliteserien
LSK-profilen tar pause fra fotballen: – Tabuet svinner hen
13 TIMER SIDEN
Midtbanespilleren har vært linket til utlandet over lengre tid, og han har selv vært inne på at det en periode tappet ham for energi. Det ble til slutt så mye at han ga beskjed videre til agentene sine om at han ikke ønsket for mye påfyll av rykter og informasjon før det ble håndfast.
Mandag formaliserte endelig en overgang ut av landet seg for U-landslagsspilleren, noe pappa Lars er svært godt fornøyd med.
– Jeg har hatt et håp om det de siste 12 månedene. Det har vært mye interesse og prat, men korona satte en stopper for det meste. At det kom en overgang nå, er egentlig helt gull.
Overgangsvinduet stengte nylig i ganske mange land, men i Russland er det fortsatt åpent. Så kom da også den russiske klubben på banen med en henvendelse som var så god at Stabæk valgte å la det være opp til Bohinen selv å bestemme seg for om han ønsket å gå videre med det.
– Det er spennende. For de fleste nordmenn så er det ganske ukjent med russisk fotball. Vi har vel tre spillere i Russland fra før og det er ikke mye av det på norsk TV, sier faren.
Eurosport-ekspert Joacim Jonsson uttalte nylig at det er bare er et fåtall norske spillere som vil spille på bedre lag enn Emil Bohinen, nå når han setter kursen mot Russland og CSKA Moskva.
– Det er en stor klubb som stiller større krav til Emil. Det er en klubb som er mye bedre enn Stabæk. Det vil bli en helt annen profesjonalitet. Så blir det en ny kultur. Jeg tror det blir en spennende utfordring både som person og fotballspiller, og så er det forhåpentligvis en fin tid han går i møte, sier Lars Bohinen, og legger til:
– Den største utfordringen blir å ta nivået, som er mye høyere enn det han er vant til. Jeg sitter og ser på at de spiller akkurat nå, og nivået er vesentlig høyere. Det må han få litt tid til, også fordi han skal bli vant til en levestil og en kultur som er helt annerledes.
Over lengre tid har Bohinen bevist at han er kapabel til å dominere i Eliteserien.
– Han var veldig klar for å komme seg ut. Jeg har merket at han var ferdig med det norske nivået og at han trengte ny stimuli. Det vil komme sammen med bedre fotball og bedre spillere.
Lars Bohinen spilte for en rekke utenlandske klubber, og etter først å ha vært i Young Boys ble han klar for større oppgaver i England, i Nottingham Forest, Blackburn og Derby.
– Jeg husker veldig godt selv både første og andre gang jeg dro ut. Jeg vet hva slags følelse han sitter med nå. Det kribler og bobler, tiden går fort og man ønsker å absorbere alt. Det viktigste oppe i alt, er at han konsentrerer seg om det han skal. Emil må komme seg så raskt inn i miljøet som mulig, lære seg fotballen og kulturen de neste seks månedene, og så får alt det andre ligge.
Norgesmesterskapet
Straffedrama: Tromsø videre i cupen
15 TIMER SIDEN
Fotball
Ble bekreftet klar for én dag siden – nå er låneavtalen terminert
16 TIMER SIDEN