ULLEVAAL STADION (Discovery):
Kun tre dager gjenstår før landslaget møter New Zealand på Ullevaal, hvor det spås både publikumrekord og fotballfest. Et av spenningsmomentene i forkant av oppgjøret, er den pågående duellen om keeperplassen i startoppstillingen.
Vålerenga-keeper Guro Pettersen jobber hardt for at det skal bli henne.
Eliteserien
Hyller lagkompisens pasning: – Han valgte plutselig å bli David Beckham
8 TIMER SIDEN
– Jeg går ut på trening hver dag og prøver å nyte hvert eneste sekund og kose meg og prøve å jobbe hardt, så får vi se hva som skjer, sier Pettersen til Discovery.
Sjögrens naturlige førstevalg mellom stengene var LSK-keeperen Cecilie Fiskerstrand. Etter at sunnmøringen i mai måtte ut med et røket korsbånd, så landslagssjefen seg nødt til å revurdere keepersituasjonen.
LES OGSÅ: Tviholder på nøkkelspillere: – Klubber lusker i buskene

Jevnt kappløp

I den nåværende EM-troppen, er ingen av de tre aktuelle like sikre førstevalg som Fiskerstrand. Landslagssjefen har tidligere uttalt til NTB at den som vokter buret for New Zealand på lørdag, også trolig får plassen i startelleveren i mesterskapet.
– Det er jevnt, sier Pettersen.
– Vi er tre keepere som ikke har så mye erfaring på A-landslaget, men som spiller fast i hver våre klubber. Vi har spilt fotball veldig lenge alle sammen.
Tromsøværingen var å se i det som ble omtalt som “førstevalgslaget” på mandagens landslagstrening. Likevel var hun forsiktig med å forvente for mye av plasseringen på trening.
– Man kan ikke begynne å analysere for mye på trening, for da blir man til slutt helt gal. Jeg får bare prøve å kose meg også får vi se hva som skjer, sier målvakta.
LES OGSÅ: Her spiller den tidligere Eliteserie-profilen det neste året

Erfaring som fordel

30-åringen har spilt fotball i årevis, og har flere års erfaring mer enn de to andre keeperne i troppen. På spørsmål om det kan være en fordel i kampen, er målvakta usikker.
– Jeg er eldst, så det er ikke så rart at jeg har mer erfaring. Det kommer helt an på hvordan de (landslagsteamet journ.anm) ser på det.
Keeperen har ikke bare gode redninger og fine utspill å vise til på blokka. I mai i fjor scoret Pettersen fra midtbanen for Piteå. Scoringen endte opp som årets mål i Damallsvenskan.
– Planlegger du å gjøre den scoringen igjen for Norge i EM?
– Det er jo kanskje det som en min fordel - at jeg er både spiss og keeper samtidig. Det er en fordel jeg kan ta med inn i mesterskapet, som en liten joker da, vitser hun.
OBOS-ligaen
NISO reagerer på Blink-uttalelser: – Mest dramatiske i norsk fotballs historie
8 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Kommunen «berger» klubben, men faren er ikke over: – Skal jobbe iherdig
12 TIMER SIDEN