– Det er ikke akseptabelt, uansett hva som skjer på en fotballbane, sier Odds sportssjef Tore Andersen til Discovery.
Det var i kjølvannet av kampen mot Vålerenga at Kitolano fikk flere meldinger av grov karakter. Meldingene kom etter at Odd-backen taklet Aron Dønnum hardt, slik at VIF-profilen måtte forlate banen med en kneskade.
UEFA Europa League
Historisk Hauge vant Europa League
EN TIME SIDEN
Kitolano åpnet flere av meldingene da han kom inn i garderoben etter kampen. Stefan Mladenovic, tidligere Odd-spiller, publiserte et skjermbilde av en av meldingene på Twitter for å markere sin avsky. Flere spillere har også gjort det samme.
Etter å ha kommet sent hjem fra Oslo onsdag har Odd brukt torsdagen til å få bedre oversikt over saken.
– Vi har brukt god tid på å gå gjennom alt materiellet vi har fått tilgang til så langt. Vi har hatt samtaler med John og med resten av spillerne, og klubben har besluttet at vi går til anmeldelse, sier Andersen.
Les også: Taklet Dønnum av banen: – Pinnlig at de skal ta ham

Markerer nulltoleranse

Andersen vil ikke gå nærmere inn på innhold eller antall meldinger, men forteller at det er snakk om flere tilfeller under og etter gårsdagens kamp.
– Vi må få bedre oversikt etter hvert. Men dette blir politianmeldt. Det er rasistiske meldinger det går på, men det er også veldig mye trakassering og diskriminering i mange av de meldingene John dessverre fikk, sier Odds sportssjef.
– Så er politiet de rette til å vurdere om straffeforfølgelse er riktig og hvor mange av meldingene som eventuelt havner innenfor dette.
Andersen mener Odd må ta et tydelig standpunkt og sette ned foten.
– Vi må markere nulltoleranse for dette. Dette er noe ingen skal gå gjennom. Vi markerer nei til rasisme veldig sterkt, og vi mener noe med det. Da må vi også utføre det vi føler vi må gjøre for å få slutt på det. Derfor har vi meddelt til spillerne at vi anmelder, og det støtter de helhjertet, sier Andersen.
Sett denne?

Diskuterer VIF-troppen: – Ser etter spillere som forsterker førsteelleveren

Fotball
Debutant (17) scoret etter 15 sekunder da Brann gikk videre i cupen
5 TIMER SIDEN
Fotball
Erik Botheim har brutt kontrakten med Krasnodar
15 TIMER SIDEN