Syv mål på ni kamper. Det er tallene som gjør at man med trygghet kan si at det er deilig å være norsk i Danmark for Pål Alexander Kirkevold.
– Det er mange som spør: «hvorfor akkurat nå? Hvorfor er formen så god nå?» Det er fordi jeg har lagt til det lille ekstra. Som jeg kanskje ikke gjorde for to år siden, sier 26-åringen til Eurosport.

Ingen barnestjerne

Fotball
Håper Knutsen takker nei til RBK: – Hadde vært deilig
30 MINUTTER SIDEN
Kirkevold gikk fra Sandefjord til den danske klubben Hobro i 2015, men var på lån i Sarpsborg 08 i fjor. Denne sesongen har han vært en sterk bidragsyter til at Hobro ligger på andreplass med to poeng til tabelltopp i Superligaen.
– Jeg var ikke den som var med på ungdomslandslag. Jeg var god, men ikke god nok. Men jeg var ikke det største talentet. Jeg har jobbet og kjempet meg oppover i gradene, sier Kirkevold før han fortsetter: Nå har jeg jobbet meg sakte oppover, og i en alder av 26 år føler jeg at jeg begynner å bli den gode fotballspilleren jeg ønsker å være.

Kåret til månedens spiller

Før fredagens kamp mot SønderjyskE ble nordmannen kåret til månedens spiller i Superligaen. Noe han satte stor pris på.
– Jeg har ikke fulgt så mye med på hva de andre spillerne har prestert. Men jeg er fornøyd med det jeg har prestert, med antall scoringer og den innsatsen jeg har lagt ned, sier Krikevold som ikke har planer om å gi seg med en god måned i Danmark.
– Jeg vil ikke bare ha en god måned, helst en god sesong, så jeg kan vise at jeg er en dyktig fotballspiller.
Det er også verdt å nevne at Kirkevold ble matchvinner i fredagens kamp. På stillingen 2-2 satte han inn det avgjørende målet fire minutter før slutt. I skrivende stund deler han målstatistikken med Ernest Asante Nordsjælland i serien.
Fotball
«Perry» henter inn Lagerbäck som medhjelper
30 MINUTTER SIDEN
Eliteserien
Kjønø om nysigneringen: – Gambling
EN TIME SIDEN