Åsane - KFUM 1-3 (3-4 sammenlagt)
– Disse bildene kommer jeg til å se opp igjen mange ganger. Man blir tom for ord. Jeg er utrolig stolt nå, sier KFUM-trener Jørgen Isnes rett etter at opprykket er sikret.
Etter å ha havnet under med 0-1 snudde Oslo-laget kampen og vant 3-1 etter tre scoringer i andreomgang.
Eliteserien
I kulissene hos Glimt: Den magiske reisen fra OBOS til Mourinho-sjokk
2 TIMER SIDEN
– For en prestasjon dette var! Å snu det på den måten vi gjorde det er så utrolig sterkt. I tillegg kom det mange Kåffa-folk fra Oslo for å følge oss i dag. Men i KFUM har vi troen, sier treneren med glimt i øyet.

– Største opplevelsen

Midtbaneelegant Stian Sortevik hadde æren av å sette 3-1-scoringen som gjorde at man unngikk ekstraomganger.
– Jeg følte ikke jeg hadde helt dagen, men der fikk jeg snurret litt rundt og skaffet det lille rommet jeg trengte. Den var ikke hard, men snek seg likevel inn. Dette er så utrolig deilig, sier Sortevik til Eurosport.
Lars Olden Larsen ga Kåffa håp med sin 1-1-scoring. Etter kampen roste han kollektivet i laget.
– Vi hadde et dårlig utgangspunkt, men hadde troen allerede fra trening av mandag. Vi er en gjeng sultne spillere som jobber for hverandre, og så står vi igjen med opprykk. Dette er det største jeg har opplevd på fotballbanen, sier Olden Larsen.

– Skuffer mange

I Åsane-leieren var stemningen naturligvis laber etter å ha skuslet vekk et solid forsprang.
– Når man rykker ned så skuffer man mange. Flere enn bare oss selv, for dette er et helt idrettslag. Åsane har vært noen år i OBOS-ligaen nå, og har ligger i sjiktet her men klart seg likevel. Nå har vi sluppet inn for mange mål, men dette burde vært avverget før kvaliken, sier hovedtrener Mons Ivar Mjelde.
Han vet ikke om han får være med videre i klubben, men ønsker gjerne det selv.
– Jeg føler meg ikke gammel nok til å kaste inn årene ennå. I Åsane har det vært slik en stung at man venter med kontraktsforhandlinger frem til man vet hvordan divisjonssituasjonen er. Nå er det ingen som vet mye om framtiden, men jeg er positivt innstilt på at vi som har rykket ned bør ha stor motivasjon for å komme opp igjen, sier han.

Åsane best i starten

Åsane hadde et strålende utgangspunkt etter det første oppgjøret med 2-1-ledelse fra sin bortekamp. Alt så ut til å gå som smurt for bergenserne som tok ledelsen etter 17 minutter ved Magnus Bruun-Hansen, etter at de oransje la trykk fra innkast.
1-0 var stillingen til pause. Men etter hvilen snudde alt på hodet.
Åsane hadde fått flere advarsler allerede i den første omgangen. KFUM hadde klinket et frispark i tverrliggeren, fått en enorm sjanse reddet på streken og et mål annullert for offside.
Etter 58 minutter scoret de sitt første mål ved Lars Olden Larsens skudd til høyre for Borger Thomas i Åsane-målet. Snuoperasjonen var et faktum da Moses Mawa vendte opp ved 16 meter og plasserte ballen i hjørnet og i mål, slik at det lå an til ekstraomganger.
Men med snaut ti minutter igjen å spille fikk Stian Sortevik ballen i beina. Han holdt hodet kaldt inne i 16-meter, fintet vekk en motspiller, og la ballen kontrollert til siden for Thomas til 3-1 for KFUM. Lagets fantastiske omgang var dermed et faktum.
– Denne andreomgangen har virkelig vært fantastisk for KFUM, sa Eurosports kommentator Arve Fuglum.
Scoringen sendte KFUM tilbake til OBOS-ligaen, der de også var for to sesonger siden.
Se høydepunktene fra kampen her!
Eliteserien
Bodø/Glimt-spesial: De historiske dagene da Roma fikk bank
2 TIMER SIDEN
Fotball
Fått meldinger om kampfiksing – tror det er en hatkampanje
3 TIMER SIDEN