Bodø/Glimt - Valur 3-0 (6-0 sammenlagt)
Torsdagens returkamp mot Valur, i 2. kvalifiseringsrunde i Conference League, ble som en transportetappe å regne for de helgule fra Bodø.
Eliteserien
Bekreftet: Fagermo og Nornes gjenforenes i Vålerenga: – «Once in a lifetime»-mulighet
3 TIMER SIDEN
Kjetil Knutsens mannskap kom fra en komfortabel 3-0-seier på Island, og kunne derfor senke skuldrene og kose seg i solskinnet på Aspmyra.
Bodø/Glimt hadde full kontroll mot islendingene også på hjemmebane, og fjorårets seriemestere vant til slutt 3-0 etter scoringer av Ulrik Saltnes, Brede Moe og Elias Hagen.
Glimt stormer derfor videre i Conference League. I neste – og siste – kvalifiseringsrunde møter nordlendingene vinneren av Pristinha fra Kosovo eller walisiske Connah's Quay Nomads. Lagene spiller senere på kvelden, men mye tyder på at det blir en tur til Kosovo for Glimt. Pristinha leder nemlig hele 4-1 etter det første oppgjøret.

12 kjenninger fra norsk fotball

Fjorårets suverene seriemester var derimot ikke de eneste på Aspmyra med god kjennskap til Eliteserien og norsk fotball. Hele 12 av 21 spillere i Valurs tropp har en fortid fra norsk fotball, derav åtte av de elleve som startet torsdagens kamp.
Av de mest profilerte Eliteserie-kjenningene finner vi Arnór Smárason (Lillestrøm), Birkir Mar Sævarsson (Brann) og Hannes Halldórsson (Brann, Sandnes Ulf og Bodø/Glimt). Sistnevnte er tilbake på Aspmyra etter fem år, etter at han i 2016 takket for seg i Glimt etter å ha vært ultånt fra nederlandske NEC Nijmegen.
Halldórsson spilte seg såpass varm i Glimt-trøya at han ble kalt inn som Islands førstekeeper under EM i Frankrike samme år.

Tidligere Alta og Levanger

I tillegg til nevnte Smárason, Sævarsson og Halldórsson, var det ni andre spillere i Valur sin tropp med en tidligere tilknytning til norsk fotball.
Sverrir Pall Hjaltested (Tromsø), Rasmus Christiansen (Ull/Kisa), Sebastian Starke Hedlund (Mjøndalen), Haukur Pall Sigurdsson (Alta) og Tryggvi Haraldsson (Lillestrøm) startet alle kampen for Valur.
På benken satt tidligere Viking-spiller Patrick Pedersen, Start-kjenningen Gudmundur Andri Tryggvason, tidligere Sarpsborg 08- og HamKam-spiller Orri Sigurdur Omarsson og eks Levanger-spiller Kaj Leo Bartalsstovu.
Både Vålerenga, Rosenborg og Molde spiller også kvalifiseringskamper i Conference League torsdag. Her følger resultanene fra de kampene:
Vålerenga - Gent 2-0 (2-4)
Rosenborg - Hafnarfjordur 4-1 (6-1)
Servette - Molde 2-0 (2-3)
Eliteserien
Skulle bøtte inn mål for eliteserieklubben. Nå har han forlatt klubben av personlige årsaker
6 TIMER SIDEN
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
19 TIMER SIDEN