Det bekrefter klubben i en pressemelding tirsdag formiddag.
– Dette er et viktig steg for kvinnefotballen på Nordmøre og en historisk beslutning for KBK, som har skrevet historie på så mange andre måter» sier styremedlem Peter Offenberg som sammen med Heid Snekvik på vegne av KBK-styret har vært i dialog med KBKs samarbeidsklubber om kvinnesatsingen.
Det er klubbene rundt Kristiansund-området som har spurt om KBK kan gå i bresjen for et godt tilbud også til kvinnene - blant annet Frei, Nordlandet, CFK, KFK og Dahle. Disse er fra før av samarbeidsklubber med KBK.
OBOS-ligaen
Midtbanetalentet klart for OBOS-klubb
3 TIMER SIDEN
– For å komme i gang, etablerer vi kvinnesatsingen som en avdeling i KBK. Hvordan dette skal organiseres i framtiden, får vi komme tilbake til, det viktigste nå er å etablere et tilbud for kvinner under KBK-navnet. Dette er et viktig skritt både for klubben og for kvinnefotballen på Nordmøre, sier Peter Offenberg.
– Klubben ønsker også å være en del av den utviklingen som skjer i fotballen nasjonalt og internasjonalt, hvor kvinnefotballen trekkes nærmere de største miljøene på herre- siden for å få best mulig vilkår for å utvikle seg, fortsetter han.
Laget startes altså opp fra 2020-sesongen i 3. divisjon. På sikt er målet å være i toppfotballen i Norge, også for kvinner, står det i pressemeldingen.
Sett denne?
Fotball
Var på prøvespill hos Chelsea – nå jakter unggutten spilletid på øverste nivå
4 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Flo henter landslagsspiller til Sogndal
5 TIMER SIDEN