Svendsen har akkurat oppdatert seg på de siste hendelsene i saken, som tok fyr sent tirsdag kveld da meldingene kom om at de seks engelske klubbene trakk seg fra Super League-prosjektet.
– Jeg tror de som står bak, har undervurdert kraftig reaksjonene som ville komme og har kommet. Alt fra fans, ligaforeninger, klubber, fotballforbund (Fifa og Uefa) har vært krystallklare. Også politiske myndigheter. Det har vært så kraftig. Det er veldig positivt at de engelske klubbene har trukket tilbake sin deltakelse, sier Svendsen til NTB onsdag morgen.
Eliteserien
Uenige om VAR: – Jeg holder på å spy
7 TIMER SIDEN
– Gjennom det som har skjedd, har de svekket posisjonen sin om dette var forhandling. Fordi det er så entydig motstand mot en Super League at det vil ta lang tid før noen vil prøve på en tilsvarende løsning, sier han.
Nå mener Svendsen at om Super League ikke skrotes helt, vil den uansett ikke være like attraktiv.
– Uten engelske, tyske og franske topplag ser det litt skrøpelig ut med superligaen. Da er det et helt annet utgangspunkt. Dette tror jeg blir veldig krevende og forhåpentligvis betyr slutten på ideen. Men så vil nok trusselen om en Super League ligger der hele tiden, sier han.
(©NTB)
Eliteserien
Annulert mål og rødt kort – se dramatikken på Lerkendal
8 TIMER SIDEN
Eliteserien
Begge trenerne hisset seg opp: – Da må du lære deg regelverket
8 TIMER SIDEN