Fotball

Jonsson: – Godset ser ut som et dårlig trent nedrykkslag

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Jonsson og Wibe-Lund

Foto: Eurosport

AvJoacim Jonsson
17/06/2019 på 09:13 | Oppdatert 17/06/2019 på 11:07

Joacim Jonsson er ikke imponert over hvordan Strømsgodset har sett ut i år. Svensken mener det er på tide å ta grep i Drammen.

Eliteserien og OBOS-ligaen ser du på Eurosport Player og Dplay. Få tilgang nå!

Strømsgodset ligger svært utsatt til på tabellen etter svake prestasjoner denne vårsesongen. Samtidig er det nesten umulig å se hva laget prøver på, og jeg blir heller ikke beroliget når jeg hører Håkon Wibe-Lund gjenta seg gang etter gang i intervjuene.

OBOS-ligaen

Liverpool-legende har fått jobb i OBOS-klubb

FOR 3 TIMAR SIDAN

Der er det snakk om Godset-fotball, identitet og prosess. At det i Strømsgodset skal være en offensiv fotball med masse bevegelse og spill i lengderetningen. Dette skal være oppskriften på måten klubben skal komme videre på, og det virker som de er helt urokkelig på det punktet, i hvert fall hvis man skal tro Wibe-Lund.

  • Se også: – Ingen ting som tyder på at de skal begynne å vinne kamper

Når Wibe-Lund henviser til Godset-fotball antar jeg at det tilbake fra tiden med Ronny Deila og spesielt i sesongene 2012-2014, han mener. Da spilte Godset en feiende flott angrepsfotball, og var nærmest uslåelig på hjemmebane.

Det er veldig fint at klubben har en filosofi de ønsker å etterleve, og i en perfekt verden er det selvsagt en optimal løsning. Problemet i Drammen er at verden ikke er optimal. Problemet er at vi er ikke i gullårene til Godset ,for da hadde de en helt annen standard på spillermaterialet. Det var typer som Iver Fossum, Stefan Johansen, Abu (på sitt beste), Boateng, Martin Ødegaard mfl. De var et drivende godt midtbanearsenal med løpskraft, noe helt annet enn dagens midtbane.

Saken fortsetter under videoen

Evjen med superscoring: – Han kommer til å bli solgt for tosifret antall millioner

00:00:54


Vi kan prate om prosesser til vi blir grønne i ansiktet, og vi har blitt gode til det i norsk fotball. Til tider er det en masse tåkeprat for å få folk rundt klubben å glemme de svake resultatene.

Prosessene kan være så gode dem vil, men vi får aldri glemme at det er akkurat resultater vi lever av, og det er dem som gjør at vi få mulighet til å drive langsiktighet, og gjennomføre de prosessene vi ønsker.

Jeg tror første bud for Godset er å se hva man har av spillermaterial, og spille den fotballen som passer laget best. For nå handler det om å ta nok poeng i Drammen.

Andre bud må være å begynne å trene, for Godset ser nemlig dårlig trent ut. Ser vi på kampene mot Tromsø, Vålerenga og Bodø/Glimt, så har laget vært fullstendig på felgen i andre omgang, og de har blitt helt overkjørt. De har også være det svakeste laget i slutten av kampene mot KBK, Haugesund, Rosenborg og Brann. De overbeviste på ingen måte mot et svekket Viking, og mot Odd tapte de på slutten.

Tredje bud må være få klarhet i trenersituasjonen. Jeg tror ikke klubben og spillergruppen er tjent med at det er uvisshet om hvem som skal lede Godset fremover.

Sannheten er at Godset ikke ligner på noe annet enn et dårlig trent nedrykkslag. Det er et faktum og det må både klubb, trener og spillere forholde seg til. Hvis dem ikke begynner å gjøre det, da spiller Godset i Obos-ligaen 2020.

Grisestempling ryster OBOS-ligaen: – Leggskinnet mitt knakk

00:00:10

OBOS-ligaen

Har tilbudt Marcus Pedersen kontrakt: – Alt tyder på en vinn-vinn-situasjon

FOR 3 TIMAR SIDAN
Fotball

RBK og Brann blant de som engasjerer seg i «Blackout Tuesday»: – Vi har en viktig stemme å bruke

FOR 4 TIMAR SIDAN
Relatert
Fotball
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Siste nytt

OBOS-ligaen

Liverpool-legende har fått jobb i OBOS-klubb

FOR 3 TIMAR SIDAN

Siste videoer

Fotball

Fantasy FK: De beste spissvalgene, RBK-spilleren alle må ha og treningskampene

01:29:05

Mest populært

Indre Bane

Eliteserie- og OBOS-oppsett, Vegard Forren og RBKs Trondsen-problem

FOR 8 TIMAR SIDAN
Vis mer