– Helst ønsker jeg å bli i Den Haag og prøve å vinne gullstøvelen neste sesong, men jeg må også tenke på familien min og på hva som er best for landslaget. Det gjelder ikke bare å score mål, men å score i en veldig vanskelig liga, slik at jeg er forberedt på de store lagene i EM eller VM om vi kommer dit, sier han til NTB.
– Om jeg spiller mot lag som Barcelona eller Real Madrid, eller mot Milan eller Inter, så er det noe helt annet enn å møte Bulgaria, Kypros og Slovenia, slik landslaget skal gjøre i høst. Det kunne være nyttig for landslaget.
Han levner ingen tvil om at han har tenkt gjennom saken.
Fotball
Overrasket over sin nye klubb: – Over all forventning
9 TIMER SIDEN
– Jeg vil sørge for at jeg spiller i den best mulige liga og scorer mål i den best mulige liga. Hvert steg må være i riktig retning, og det viktigste er å ta det rette steget. Jeg vil ikke ende et sted der jeg ikke får spille. Da må jeg kjempe for plassen, men om det ikke går så må jeg finne et annet sted der jeg vet jeg kan score mål, sier han.
Hardt arbeid
Det var noen hevede øyenbryn da Lars Lagerbäck i fjor sommer kalte inn norskamerikaneren og ga ham landslagsdebuten. Etter overgangen fra Hearts til Den Haag har Johnsen tatt nye steg, og med 19 scoringer ble han nesten målkonge i nederlandsk æresdivisjon. Det har gjort ham interessant for klubber i de største ligaene.
I år har han startet hver landskamp og imponert stort. Mot Island scoret han sitt første landslagsmål.
– Det ligger mye hardt arbeid bak, som folk ikke ser. For eksempel avslutningstrening hver dag i Nederland. Kanskje blir folk overrasket, men jeg har jobbet veldig hardt for å komme hit. Å score for landslaget var en drøm som ble virkelig, men nå er det målet oppnådd, og da må jeg finne et nytt mål. Det er å score på Ullevaal, sier han.
– Hver gang jeg oppnår et mål, setter jeg et nytt. Det er måten å holde seg sulten. Får jeg ikke spille onsdag, blir målet å komme på laget igjen.
Lærer av de andre
Han trives godt med den harde konkurransen om spissplassene på landslaget.
– Her om dagen hadde vi avslutningstrening med alle fem spisser, og målet var førstemann til tre mål. Etter en stund hadde alle to mål hver. Det er gøy å trene med dem, og jeg prøver å lære så mye jeg kan fra de andre, sier Johnsen.
Han setter stor pris på den gode lagånden.
– Mange lag bryr seg ikke så mye om reservene, men på Island hadde vi to Premier League-spisser på benken, og både Joshua King og Alexander Sørloth kom inn og scoret. Slikt ser man ikke ofte i andre lag. Lars (Lagerbäck) har gitt oss rett mentalitet, og det handler bare om å utføre hans planer.
Onsdag er det kamp mot Panama, som snøt USA for VM-plass, men Johnsen (født i New York, med norsk far og amerikansk mor) er ikke ute etter revansj på vegne av fødelandet.
– Jeg har følelser for familie og venner i USA, men ikke så mye for landslaget. Dette viser at landslagene til Norge og USA er på vei i hver sin retning, og jeg er glad for å være på rett side, sier han.
– Panama er sikkert et godt lag, så det blir en god test for oss på veien mot mesterskap.
(©NTB)
Norgesmesterskapet
Ekspertene om mulig cup-skroting: – Blødningen må stoppes snarest
11 TIMER SIDEN
UEFA Nations League
Topper Bundesligaen: – Kunne ikke gått så mye bedre
11 TIMER SIDEN