Vi prater om verdier, solidaritet, stå sammen og en for alle, alle for en. Men når alt blir en realitet, viser det seg at det kun er tomme ord.
Den nye ”regelen” som betyr at man kan velge hvilke som skal permitteres er som skapt for skape splid og uro. Noen timer etter at den ble offentliggjort ble FK Haugesund den første klubben til å gripe denne muligheten med begge hendene.
Fem spillere slapp permittering. Tre av dem med solidaritetshensyn. Spillerne hadde ikke rettigheter hos NAV. Helt riktig vurdert av klubben. De to siste slipper permittering på grunn av en frykt for at agenter skal ta dem. For meg blir dette helt sykt. Hvis det skulle vise seg at det finnes agenter som benytter seg av en mulighet til å ta en spiller ut av en avtale, når Norge er i en krisesituasjon, håper jeg at hver eneste klubb bannlyser den agenten for all fremtid. En så lav moral kan ingen agent, eller menneske for saks skyld, ha.
Joacims blogg
Vurderer samtlige klubber før Deadline Day: – De har gått på veggen
30/08/2021 PÅ 07:14
Det samme uskrevne regel burde gjelde for spillere også. Er de kyniske nok til å trekke seg ut av avtalen, bør samtlige ligge langt unna den spilleren. Hvilken klubb vil forresten ha spillere med slike verdier? La dem gå hvis det er tilfelle. For meg er dette enkelt. Enten permitterer man samtlige som har rettigheter hos NAV og kan gå inn under dagpenge-ordningen, eller så permitterer man ingen.
Å begynne å velge ut spillere blir for meg helt sykt. Det vil være starten på fallet. Jeg skjønner heller ikke hvordan de enkelte spillerne som ikke blir permittert, kan heve seg over kollektivet og akseptere en slik ordning. Hvordan kan han se lagkameratene i øynene ved neste møte? For meg sier det litt om spilleren også. Vi snakker om unntakstilstander her og da må samtlige være med å bidra.
Ranheims frittalende spiss, Michael Karlsen, sier dette på en utmerket måte og det burde være pensum for samtlige klubber:
”Det kan hende at permittering er eneste utvei, men også der må vi stå sammen- alle, eller ingen! Hvis vi klarer å løse dette på en rettferdig måte, vil det knytte tettere bånd og øke lojaliteten mellom spillere og klubber”
Så du denne?

NTF-sjefen: – Om de ikke permitterer nå, så gjør de ikke jobben sin

Joacims blogg
Nådeløs Stabæk-dom: – Fellesnevneren er fiasko
28/07/2021 PÅ 10:36
Joacims blogg
Molde er i en meget kritisk situasjon: Disse spillerne kan løse problemet
26/06/2021 PÅ 17:56