Trolig lagoppstilling (4-3-3):
K. KlaessonC. Borchgrevink –J.L Bjørdal –J.T. Nation–S. AdegkugbeM. Lekven – F.O. Jensen – H. ShalaA. Dønnum – M. Vilhjalmsson – B. Finne
Keeper - 3

Rutinerte Adam Kwarasey har vært ute lenge med skade og det er lite sannsynlig at vi får se han i Vålerenga-buret igjen. Det unge egne produktet Kristoffer Klaesson fikk vist fotball-Norge i fjor høst hvilket talent han er. Nå handler det om å stabilisere innsatsene for den unge keeperen som hadde bud på seg fra England i fjor sommer. Kjetil Haug som kom fra Sogndal midt i forrige sesong puster Klaesson i nakken og Vålerenga har dermed seriens yngste keeperpar. Haug har fått mye av sin utdanning i Manchester Citys akademi.
Forsvar - 3

Dette forsvaret er helt avhengig at Jonathan Tollås Nation. Han har tempoet, ballferdighetene og tryggheten som denne fireren trenger. Med Tollås var dette forsvaret solid i 2019, uten han var det en av seriens svakeste. Jeg trodde ikke han skulle komme tilbake etter sin skade og det så stygt ut i fjor høst, men Tollås er på beina og matches langsomt inn i laget. Ved sin side er jeg rimelig trygg på at Fagermo velger rutinerte Lædre Bjørdal. Disse flankeres av Borchgrevink til høyre og Adegkugbe til venstre. Näsberg kan vikariere både som stopper og back og Nouri finnes som back up på høyrebacken. Når det gjelder denne lagdelen kan bare Dag Eilev Fagermo be til høyere makter at han får ha sin stopperbauta Tollås Nation skadefri, hvis ikke ringer alle alarmklokker på Intility.

Midtbane - 4

Fredrik Oldrup Jensen er ny på sentral midtbane og en utrolig viktig brikke for Fagermo. Han kan systemet ut og inn og spillestilen blir mye enklere for sjefen å implementere med Oldrup på banen. Som indreløpere er jeg rimelig trygg på at han velger trygghet og rutine. Herolind Shala er bankers på den ene og den andre tror jeg vil bekles av Magnus Lekven. Felix Horn Myhre har jeg ventet på, han har vært god i vinter, men jeg tror som sagt at Fagermo velger erfaring. Unge Osame Sahraoui har sjarmert de fleste i vinter med sitt uredde spill, men nå er det seriespill og da tror jeg han får stå tilbake litt. Deyver Vega spilte indreløper mot Godset og gjorde det med bravur. En småspennende midtbane hos Vålerenga.
Joacims blogg
En «no-brainer» – men nå må de legge vekk Eggen-sammenligningen
20/09/2021 PÅ 18:00
Angrep – 3

Bård Finne har sett bra ut i vinter og spiller med all sannsynlighet til venstre. På motsatt side vil kjæledeggen Aron Dønnum spille. Han fikk sitt gjennombrudd i fjor og er en spiller jeg har forventninger til. Spørsmålet er om ikke den kreative Eidsvollingen blir for låst i Fagermos rigide system. Deyver Vega utfordrer disse kantene. Spissplassen er sjefens store hodepine. Ingen av spissene har levert i vinter. Jeg tror det blir Matti Vilhjalmsson som tar den plassen. Han er mest strukturert og vil i tillegg ha en verdi på dødball i begge bokser.

Treneren - 4: Dag Eilev Fagermo

Dette var akkurat den her sirkushesten som Vålerenga trengte. Det var mer eller mindre likegyldighet rundt klubben etter nok en skuffende sesong. Med Fagermo ved roret vil det bli alt annet enn stille og rolig rundt Oslo-klubben når sesongen starter. Fagermo har gjort underverker i Skien og bygd opp Odd til et bunnsolid lag på øvre halvdel. Han har en tydelig og klar spillestil som gjør spillerne trygge. Jeg er trygg på at han kommer å løfte Vålerenga. Skal man arrestere han for noe må det være at han har forferdelig vanskelig for å vinne noe, og i Odd var dem ofte som svakest når det virkelig gjaldt.

Nøkkelspilleren: Jonathan Tollås

Er han den viktigste enkeltspilleren for sitt lag i årets Eliteserie? Hele Vålerengas defensiv avhenger av en skadefri Tollås.

Gjennombruddet: Osame Sahraoui

Den lille magikeren har imponert i vinter. Herlig teknikk, men også en blikk for spillet som mange av hans eldre kamerater på Vålerenga kan misunne han. Osame har i tillegg tatt steg og blitt mye mer effektiv i sitt spill. Jeg blir ikke overrasket om han griper mulighetene han får utover i sesongen.
Saken fortsetter under:

Roser VIF-unggutten: – Ingen grunn til at han ikke skal spille i årSalgsobjektet: Aron Dønnum
Han viste allerede i fjor sine kvaliteter. Frekk, uforutsigbar og skapende med ballen i beina. Har en bra fysikk og et godt tempo. En spiller med en mentalitet som de europeiske klubbene ser etter.

Undervurdert: Fredrik Oldrup Jensen

Oldrup er ikke noe ukjent navn i norsk fotball og mange mener han fått sin dose av oppmerksomhet i Odd. Jeg synes han fortjener mer. Når han ble skadd i fjor mistet Odd mye av rytmen i sitt spill. Oldrup kom riktignok tilbake de 8 siste rundene, men da var han en skygge av seg selv og Odd fant heller aldri tilbake til det gode flyten i sitt spill. Vålerenga trenger at han smører spillet fra sin sentrale midtbaneposisjon den kommende sesongen.

Drømmespilleren: Torgeir Børven

Han har allerede et mislykket opphold i Oslo-klubben og kanskje vil han revansjere det. Han kjenner Fagermo ut og inn, og spissplassen er en posisjon laget skriker etter forsterkning på.

X-faktoren: Aron Dønnum

Dønnum kan skape ting på egen hånd med sin fart, fysikk og sine en mot en ferdigheter. Han trekker også ofte på seg to mann fra motstanderne og skaper rom fra sine lagkamerater.

Overgangsvinduet

Fagermo har fått inn sin ønskespiller i den dype midtbaneposisjonen, ellers virker det som at det ikke er all verden med penger på Valle. De har lånt ut noen unge spillere og kvittet seg med en god del stallfyll. Alt i alt er det til nå et nøytralt vindu av hovedstadsklubben. Jeg forventer nesten at de jobber med en spiss de siste ukene.

Sesongen

10-6-8-10-7. Der har vi altså plasseringene for Vålerenga de siste fem sesongene. Kort oppsummert er det hva vi kan kalle en middelhavsfarer. Det er naturligvis trist at en klubb på Vålerengas størrelse ikke skal bite bedre fra seg. Norsk fotball trenger virkelig at en klubb fra landets hovedstad er med i toppen. Mye av publikumsløftet i svensk fotball handler om at klubbene i de store byene leverer. Etter RBK og Molde er det helt åpent. Det er mange som kan kjempe om bronsemedaljen, Vålerenga er også et av de lagene, men da tror jeg en spiss må på plass. Jeg ser ikke riktig hvem som skal score målene i årets lag. Siden må Tollås være frisk, men det har dere kanskje hørt tidligere…
Sett denne?

Fagermo om stortalentet: – Jeg ble litt forelsket i ham

Joacims blogg
Vurderer samtlige klubber før Deadline Day: – De har gått på veggen
30/08/2021 PÅ 07:14
Joacims blogg
Nådeløs Stabæk-dom: – Fellesnevneren er fiasko
28/07/2021 PÅ 10:36