Trolig lagoppstilling (4-2-1-3/4-3-3):
S. McDermott
Joacims blogg
En «no-brainer» – men nå må de legge vekk Eggen-sammenligningen
20/09/2021 PÅ 18:00
A. Coly – C. Psyche – D.P. Ulvestad – C. Aasbak
A. Hopmark – P.E. Ulvestad
L. Kalludra
A. Askar – F. Kastrati – A. Pellegrino
Keeper - 4
Sean McDermott har holdt et godt nivå i Eliteserien de siste sesongene. Var kanskje enda bedre i 2018 enn 2019, men har vist seg som en av de mest stabile keeperne med et høyt laveste nivå. Nå har han også fått en reell utfordrer i Serigne Mbaye. Den atletiske senegaleseren imponerte da han fikk sjansen i fjor og KBK signerte en ny avtale med ham, noe som viser at de har tro på keeperen.
Forsvar – 3
Noen spørsmålstegn rundt det normalt så pottetette forsvaret til KBK. 18 innslupne på de siste 8 kampene i fjor, og flere av spillerne viste svakhetstegn. Psyche så ut som en rund million i fjor vår, men han hadde en meget menneskelig høst. Det er ofte man tar med seg slike trender inn i den påfølgende sesongen. KBK-forsvaret har heller ikke sett patent ut i vinter. Det er dog stor konkurranse i fireren, og med Furu inn har de også en venstrebeint stopper. Han har spilt mye i vinter, men når det drar seg til mistenker jeg at Michelsen velger det trygge og vi får se Dan Peter Ulvestad fra start. Sørmo, Sivertsen og Askar kan også vikariere på backene.
Midtbane - 3
Jeg tror KBK går ut i 4-2-3-1 den første kampen med en midtbane bestående av Hopmark og Ulvestad defensivt med Kalludra offensivt. Firma Hopmark/Ulvestad er kanskje ikke definisjonen på sexy fotball, men en trygghet og soliditet som personifiserer dette KBK-laget. Det betyr at det nyinnkjøpte talentet Diagne og Skarsem begynner på benken. Begge er superinteressante, og kommer til å sette sitt preg på KBK utover sesongen. Det betyr at laget har stor bredde, samt at de kan gjøre endringer som skifter kampbildet helt.
Angrep – 3
Poteten Amin Askar har ankommet fra Sarpsborg 08. Han kan spille overalt, men ønsker helst en offensiv rolle. Det vil han trolig få i KBK. På motsatt side spiller høstens sensasjon Amahl Pellegrino og mellom dem, spiller lagets viktigste spiller og kruttønne, Flamur Kastrati. Sondre Sørli og Bendik Bye er gode erstattere på kantene, men laget savner kanskje en som kan avlaste Kastrati.
Treneren - 4: Christian Michelsen
Har gjort en enorm jobb med Kristiansund og det var vel først i fjor det ikke var positiv utvikling i tabellplassering, men en 6.plass for en klubb av KBKs størrelse, er meget bra. Michelsen er ikke bare en smilende kar som han blir fremstilt som. Han setter knallharde krav og er også taktisk dyktig.
Nøkkelspilleren: Flamur Kastrati
KBK med og uten Kastrati har vært to forskjellige lag. Kruttønnen er perfekt i press-spillet og en ”jævel” å spille mot. En man hater å møte, men elsker å ha på sitt eget lag. Han spiller med en enorm ”passion”.
Gjennombruddet: Olaus Skarsem
Spilte litt for Ranheim i fjor også, men det er i år jeg tror vi får se hans store gjennombrudd. Skarsem er den fødte indreløper og når KBK spiller 4-3-3 er han bankers. Boks til boks spiller og et herlig driv med ballen i beina.
Salgsobjektet: Ousseynou Diagne
Den unge senegaleseren vil nok bruke litt tid på å akklimatisere seg i norsk Eliteserie, men etter hvert tror jeg han blir viktigere enn Diop var for KBK. Storvokst og vil med tiden bli rå i duellspillet. Dekker store rom og passer perfekt i den defensive midtbanerollen. En spiller som syns på banen.
Undervurdert: Dan-Petter Ulvestad
Han er ikke den raskeste eller mest elegante spilleren i Eliteserien, men har lederegenskaper som få andre og binder sammen hele laget. Han er også god i duellspillet. Uhyre verdifull for KBK
Drømmespilleren: Michael Karlsen
Blir kanskje stramt å kalle Michael Karlsen for en drømmespiller, og det er egentlig ikke noen nyhet da han har vært linket til KBK tildigere i år. Men den høyreiste trønderen hadde passet perfekt som back up til Kastrati og er en spiller som også kan komme inn å forandre et kampbilde.
X-faktoren: Amahl Pellegrino
Pellegrino kom fra en mislykket periode i Godset, men Michelsen bygde opp hans selvtillit gjennom tillit og trygghet. Pellegrino betalte tilbake med den ene kunstscoringen etter den andre i løpet av høsten. Det er en nytelse å se når han skjærer inn fra venstre og curler ballen ned i det høyre hjørnet. Keeper vet om det, men det er utført med en slik kirurgisk nøyaktighet at han ikke evner å stoppe det.
Overgangsvinduet:
Fornuftige investeringer av KBK. Skarsem og Diagne er unge spillere med stort potensial som begge er mulige salgsobjekter på sikt. Taddese er også spennende, men det vil ta litt mer tid før han akklimatiserer seg. De får inn en venstrebeint stopper i Furu og poteten Amin Askar vil garantert bli viktig. De har mistet Gjertsen og Diop som hadde påvirkning på laget, men samlet sett synes jeg at KBK er styrket i dette vinduet.
Sesongen:
KBK avsluttet fjorårssesongen svakt og har tatt med seg det inn i oppkjøringen. Det er noe med den soliditeten som har vært kjennetegnet for KBK i eliten. Den har vært som bortblåst og målene renne inn bakover. På papiret synes jeg KBK ser bedre ut enn noensinne, men skal de siste sesongen gjenskapes må soliditeten på plass igjen. Kanskje hjelper det at Ulvestad er tilbake fra skade.
Så du denne?

Bak lukkede dører i en norsk toppklubb: Slik er en dag som sportssjef

Joacims blogg
Vurderer samtlige klubber før Deadline Day: – De har gått på veggen
30/08/2021 PÅ 07:14
Joacims blogg
Nådeløs Stabæk-dom: – Fellesnevneren er fiasko
28/07/2021 PÅ 10:36