I dag er det ventet at også PostNord-Ligaen og 1. divisjon kvinner får sitt etterlengtede klarsignal for å starte sesongen. Søknaden har vært hos myndighetene siden 25. mai, men beslutningen har blitt utsatt en rekke ganger av helsemyndighetene og kulturminister Abid Raja. Det kan få store konsekvenser.
Denne helgen er det seriekamper i både Danmark og Sverige på lavere seniornivå, her har også klubbene fått trene i lang tid. NFF søkte i slutten av mai om oppstart av «Fase 3», som ikke bare er viktig for PostNord-ligaen og 1. divisjon kvinner, men også for Eliteserien, OBOS-ligaen og Toppserien på grunn av at «Fase 3» innebærer lettelser på retningslinjene for blant annet karantene mellom treninger for spillerne.
Joacims blogg
Karakter på spillerne: Han begynner snart å nærme seg landslagstroppen
6 TIMER SIDEN
Planen for PostNord-Ligaen, en liga som er langt mer profesjonell enn de fleste er klar over, med over 400 spillere på profesjonelle kontrakter og omkring 400 millioner i omsetning, var oppstart av trening 8. juni med seriestart 4. juli. Denne planen innebar full serie med avslutning i midten av november.
På grunn av de siste dagers utsettelser kan det virke som om NFF sterkt vurderer å betydelig redusere PostNord-Ligaen, fra full serie med 26 kamper til enkelserie med sluttspill, og totalt 19 kamper.
Dette betyr loddtrekning om hvem som skal få flest kamper hjemme/borte og hvem som møter hvem, hvor. Opp- og nedrykk kan bli sterkt påvirket ved at lag som kjemper mot hverandre spiller to ganger på samme hjemmearena. For eksempel kan et lag som kjemper om opprykk måtte møte sin argeste konkurrent borte både i grunnserien og sluttspillet, men aldri hjemme.
Med andre ord legges mye av utgangspunktet for resultatet av årets PostNord-sesong til tilfeldighetene.
Årsak; en ukes utsettelse. Jeg synes det blir drastisk at man gjør om hele seriespillet grunnet en ukes utsettelse av trening. Det virker nesten som forbundet har lyst å teste ut en sluttspills modell.
Løsningen mener jeg enkel. Skyv sesongen en uke eller to, så er dette løst. Klubbene fortjener å bli behandlet med respekt, de leker ikke butikk i PostNord-ligaen heller.

Jobber med å hente hjem Rosenborg-helten tidligere – dette er Ciljan-status

Joacims blogg
En «no-brainer» – men nå må de legge vekk Eggen-sammenligningen
20/09/2021 PÅ 18:00
Joacims blogg
Vurderer samtlige klubber før Deadline Day: – De har gått på veggen
30/08/2021 PÅ 07:14