Molde har kommet i en meget kritisk situasjon foran juli måned. En måned der klubben skal spille kvalifisering til Conference League, samt eliteseriekamper mot Sarpsborg, Odd og LSK. Ytterste konsekvens av det kan bli at klubben blir slått ut av Europa, samt mister sjansen til å ta tilbake seriegullet.
Molde har vært en foregangsklubb i Norge når det gjelder spillerlogistikk de siste ti årene. Filosofien har vært basert på å hente unge, norske spillere for å videreutvikle og selge dem.
Joacims blogg
Vurderer de beste Bosman-spillerne: – Et under at han ikke er i utlandet
23/11/2021 PÅ 15:49
Det har vært en suksessfaktor i mange sesonger og Marcus Holmgren Pedersen er det siste eksempelet. Han ble hentet fra en konkurrent, Tromsø, som var under Molde i næringskjeden, for 2,5 millioner kroner. Så ble han solgt videre til Feyenoord for nesten 20 millioner. Slike tilfeller har det vært mange av i Molde.

Økonomiske muskler

Mange vil naturligvis si at klubben fra rosenes by har helt andre økonomiske muskler enn mange av konkurrentene. Det er naturligvis en sannhet, Molde tåler å bomme på et og annet kjøp uten at det merkes, men fremfor alt handler det om at Molde har en strategi som følges til punkt og prikke over tid. Noe de fleste andre klubber savner.
En annen suksessfaktor er at de alltid har vært i forkant og hatt erstatterne klare og implementert i Moldes stil før en nøkkelspiller har forlatt Aker stadion. Men for første gang på lang tid er klubben litt i villrede, og det skyldes primært tre ting.
Skadene har florert på Aker stadion denne våren og til tross for bred dekning tynnes det ut i rekkene. Det som er mest alarmerende er hyppigheten på strekkskadene den siste perioden. Det er noe man må komme til bunns i.
Vinterens Europa-suksess har gjort at flere spillere er på vei vekk fra klubben. Marcus Holmgren Pedersen er solgt til Feyenoord, og med Erling Knudtzon og Kristoffer Haraldseid på skadelisten har ikke Molde noen alternativer på høyreback. Fredrik Aursnes er på vei til Werder Bremen og Ohi og Andreas Linde er brennhete på markedet og kan forsvinne. Det passer særdeles dårlig for et Molde-lag som skal kjempe om plasser i Conference League, samt prøve å ta tilbake tittelen i Eliteserien.
Sett denne? (Saken fortsetter under videoen)

Molde-profiler på vei ut: – Kan ikke miste for mange

I utakt med Europa

Norges overgangsvindu er i utakt med resten av Europa. Der de fleste klubbene kan kjøpe og selge spillere fra 1.juli må Molde vente en måned til.
En siste grunn er at man denne vinteren mislyktes med å hente inn spillerne som skulle erstatte de forventede salgene i sommer. Molde bød et tosifret antall millioner på Jesper Daland og Emil Bohinen, uten at det lyktes.
Så er det ingen hemmelighet at man har ligget langflat etter Sivert Mannsverk i en lang periode. Vinterens vindu har gjort at Molde har kommet i en meget kritisk situasjon. For klubben vet at man må selge Aursnes når det kommer et markedsdyktig bud, det er på en måte hans tur til å få gå ut.
Ohi og Linde vil ikke forlenge sine avtaler og det vil bli vanskelig å beholde dem hvis det kommer større klubber på banen. For Molde vet sin plass i hierarkiet og til tross for at de har penger på bok er de en selgende klubb. Det inngår også i deres suksessfulle strategi.
Les også: Dette er Branns dilemma

Aktuelle erstattere:

Finnes det da spillere i Norge som kan erstatte Linde, Holmgren, Ohi og Aursnes?
Jeg mener det er noen interessante navn på markedet, men når vi kommer til jakten på spisser er det tørke, noe også Glimt også har fått erfare.
Johan Hove: Godsets indreløper er den perfekte erstatteren for Fredrik Aursnes. Hove har kanskje ikke vært like skarp i vinter, men det er bare med på å dempe prisen litt. Han er en spiller med stor motor og en toveis midtbanespiller. Kanskje ikke like rå defensivt som Aursnes, men har et ekstra gir å spille på offensivt. Spilleren som er født 2000 er i en perfekt alder og et klassisk Molde-kjøp.
Sivert Mannsverk: Sogndal-spilleren har de allerede prøvd på, men ikke fått kloa i. Kanskje kan hans skade, som har gjort at han debuterte fra start først i serierunde sju for Sogndal denne sesongen, gjøre at han er aktuell for en norsk klubb. Jeg var rimelig trygg på at han skulle gå til utlandet direkte tidligere, men skadesituasjonen kan ha forandret det.
Tobias Børkeeiet: Den tidligere Stabæk-spilleren har slitt med å spille seg til en fast plass hos Brøndby og kan kanskje være tilgjengelig. 22-åringen vil naturligvis koste litt å løse ut, men de pengene har Molde. En sentral midtbanespiller med stor fysikk som er meget god til å diktere spillet. Vant til 4-2-3-1 fra sin tid i Stabæk.
Pontus Dahlberg: Den 22 år gamle svensken ble solgt for en rekordsum til Watford fra IFK Göteborg for 3 år siden, men har hatt det vanskelig med å spille seg inn hos Premier League-klubben. Han har de to siste sesongene vært på utlån til Häcken. Kanskje kan Molde og Europa-spill friste som et stoppested på vei videre i karrieren.
Sigurd Rosted: Kanskje ikke en klassisk Molde-signering, men med Gregersen og Sinyan på salgslisten trenger de å få inn en spiller som kan levere fra første dag. Rosted er ikke helt inne i varmen hos Brøndby, men den tidligere landslagsspilleren er kun 27 år og vil være et scoop for Molde.
Sturla Ottesen: Den unge Kjelsås-backen kom til Stabæk i fjor høst og akklimatiserte seg med en gang i elleveren. Uredd og offensiv i stilen. Fortsatt litt upolert, men er det ikke slike prosjekter Molde elsker?
Nico Mickelson: Strømsgodset-backen går litt under radaren hos de fleste grunnet skaden som har holdt han ute denne sesongen. Men Mickelson nærmer seg comeback nå og han har definitivt de egenskapene Molde søker hos en back. Strålende offensivt, flytter beina raskt og klarer seg godt én mot én defensivt. Uten skaden er jeg rimelig trygg på at han hadde gått direkte til utlandet. Har kun seks måneder igjen av kontrakten.
Sett denne?

Molde parkerte bussen: – Kan kalle han Erling «Moerinho»

Joacims blogg
Karakter på spillerne: Han begynner snart å nærme seg landslagstroppen
27/10/2021 PÅ 12:11
Joacims blogg
En «no-brainer» – men nå må de legge vekk Eggen-sammenligningen
20/09/2021 PÅ 18:00