Mandag kveld fikk Lars Arne Nilsens forgjenger i Brann Rikard Norling, sparken fra AIK. Det etter å i 2018 ha tatt gull med Solna-klubben, i 2019 var laget med helt inn på mållinjen, men fikk nøye seg med en 4.plass og fire poeng fra gullet. Etter en katastrofal start i 2020 med 12 poeng på elleve kamper og hele 12 poeng bak ledende IFK Norrköping fikk hovedstadsklubben nok og Norling må på jobbjakt. Dette viser hvor brutal fotballen er og hvor tøft det er å trene en klubb der forventningene er å være med helt i toppen hver eneste sesong.
Joacims blogg
Vurderer de beste Bosman-spillerne: – Et under at han ikke er i utlandet
23/11/2021 PÅ 15:49
Lars Arne Nilsen har gjort en formidabel jobb med Brann etter at han tok over OBOS-lag midt på tabellen i 2015, og førte dem til sølv året etter. Nilsen bør for alltid stå med gullskrift i historiebøkene for den prestasjonen. Etter 5.plassen i 2017 der laget var 14 poeng bak seriegullet, var 2018 kanskje den aller beste sesongen med en bronsemedalje og kun fattige seks poeng bak gullet.
Brann gjorde store investeringer i sommervinduet 2018 med Dauda Bamba og Ruben Yttergård Jensen inn som erstatter for Sivert Heltne Nilsen. Alt lå til rette for en gullkamp, men det var også da problemene startet for sjefen. Forventningene ble skrudd i været. Nå skulle man ikke bare vinne kamper, det skulle også underholdes på Brann Stadion. Sesongen endte som kjent seks poeng bak gullet.
Brann gjorde en ny storsatsing foran 2019-sesongen og hentet Petter Stand, Kristoffer Løkberg, Eirik Holmen Johansen, samt prestisjesigneringen Veton Berisha. Laget skulle nå være rustet for gullkamp. Det endte med et mageplask. Brann sluttet på en 9.plass, hele 28 poeng fra seriegullet. Det var ikke bare poengene som sved, men spillet ute på banen var dørgende kjedelig.
Etter sesongen måtte Nilsen forsvare seg ovenfor styre og omgivelsene. Han la frem en ny plan foran 2020 som han presenterte for styret. Nilsen lovet bot og bedring og det skulle være et Brann-lag som skulle sprudle offensivt med offensive backer. Det har uteblitt, og per nå er laget 16 poeng bak serieleder Bodø/Glimt. Samtidig har underholdningsverdien vært lik null og det bekymrer vel så mye som de uteblitte poengene.
Saken fortsetter under:

Tror LAN sitter utrygt: – Kanskje han må overlevere stafettpinnen snart

Nilsen, sportssjef Rune Soltvedt og daglig leder Vibeke Johannessen har stått samlet gjennom hele perioden der kritikken har haglet mot Nilsen og Branns spill ute på banen. Det var derfor ikke overraskende at Johannessen gikk litt krampaktig ut i BT med noe som virket som en forsvarstale, hvorfor laget ikke helt har lyktes i år. Hun skyldte på korona-epidemien og at den slått ekstra hardt ut på LANs nye prosjekt. Det er strengt tatt en tynn unnskyldning.
Brann-treneren har hentet fire spillere av absolutt topp kvalitet i Eliteserien. En i hvert ledd. De har riktig nok mistet tre store navn også, men to av dem, Berisha og Yttergård Jensen, har vist seg være feilsigneringer og den tredje, Vito Wormgoor kom fra en svak 2019-sesong. Ser vi på de siste fire vinduene er det vel kun RBK som brukt mer penger enn hva Brann har gjort og Lars Arne Nilsen har fått de verktøy han ønsket seg for å få spillet ute på banen til å heve seg og få Brann-laget nærmere gullkampen. Effekten har blitt motsatt og da er som oftest fotballens lover brutale, og det naturlige er nå at Nilsen gir stafettpinnen videre til neste mann.
Seks sesonger som hovedtrener er lenge og det blir nærmest umulig for Nilsen å selge inn ytterligere et budskap som han skal få spillerne med seg på. Jeg tror en skilsmisse hadde vært sunt for både Nilsen og klubben, for det er ikke tvil om at Brann har kjørt seg fast og for å bestige det berget trengs et nytt mannskap, med et helt nytt syn på det. Nilsen vil uansett stå igjen som en vinner.
Fikk du med deg denne?

Presset Brann-trener etter nok et tap: – Vi er i motbakke, ingen tvil om det

Joacims blogg
Karakter på spillerne: Han begynner snart å nærme seg landslagstroppen
27/10/2021 PÅ 12:11
Joacims blogg
En «no-brainer» – men nå må de legge vekk Eggen-sammenligningen
20/09/2021 PÅ 18:00