Covid-19 har skapt unntakstilstander på mange områder i fotballen dette året. De ulike ligaene har fått dispensasjon av FIFA til å endre datoene på sommeren/høstens overgangsvindu. Noen få vinduer stenger i slutten av august som det belgiske, en liga som tidligere har vist interesse for norske spillere. De fleste stenger dog i slutten av september eller begynnelsen av oktober.
Til tross for at klubbøkonomien er kraftig forandret tror jeg vi får se flere salg i dette vinduet. Vi leverer et produkt som aldri før og det er mange spillere i årets Eliteserie som er interessante på det europeiske markedet.
Joacims blogg
Vurderer de beste Bosman-spillerne: – Et under at han ikke er i utlandet
23/11/2021 PÅ 15:49
Disse spillerne mener jeg er de heteste salgsobjektene i norsk Eliteserie:
1. Ismael Coulibaly
Klubb: Sarpsborg 08.
Født: 2000
Posisjon: Sentral midtbane. Kan bekle både 6er, 8er og 10er.
Kontrakts lengde: 31.12.2022.
Forventet prislapp: 20-25 millioner
Agent: Youssoupha Fall.
Kommentar:
Etter å ha startet sesongen på benken har Coulibaly vært sensasjonelt god etter at han fikk muligheten fra start i serierunde nummer fem mot Sandefjord. Thomas Berntsen skal ha ros for å finne et slikt råmateriale, og Mikael Stahre og trenerteamet skal ha ros for å ha vist tålmodighet og ikke kastet han inn til ulvene for tidlig. Timingen på det meste har vært helt optimal i dette tilfellet. Coulibaly har egenskaper i å skape ubalanse gjennom å gå av motstander en mot en, flytte bein raskt og mye, i tillegg til å være en god avslutter. Disse ingrediensene gjør at han er Eliteseriens aller heteste spiller for de utenlandske klubbene per dags dato. Han kan i tillegg bekle flere posisjoner i midtbaneleddet. Jeg vil bli overrasket hvis ikke han blir solgt for store penger dette vinduet. Prislapp er alltid vanskelig å sette, men her tror jeg Sarpsborg kan gjøre veldig gode penger ved et salg. Mye taler for at vi får se han i belgisk liga denne høsten.
2. Jens Petter Hauge
Klubb: Bodø/Glimt.
Født: 1999.
Posisjon: Venstrekant.
Kontraktslengde: 31.12.2021.
Forventet prislapp: 20-25 millioner.
Agent: Atta Aneke.
Kommentar:
Kan vi få en ny Håkon Evjen her? At en klubb sikrer seg rettighetene til Hauge allerede i dette vindu, men lar han spille sesongen ut i Glimt? Hauge er ettertraktet og har vært en av årets spillere i norsk fotball. Evnen til å gå av spillere en mot en er helt ekstrem og han har levert over ett målpoeng i snitt per kamp. Han er fortsatt i en alder som er meget interessant for de europeiske klubbene, og det skal mye til hvis ikke Glimt sikrer seg en solid salgssum på den egenutviklede spilleren. Nederlandsk og belgisk liga vil passe kantspilleren perfekt
3. Patrick Berg
Klubb: Bodø/Glimt
Født: 1997.
Posisjon: Sentral midtbane.
Kontrakts lengde: 31.12.2022.
Forventet prislapp: 15-20 millioner.
Agent: Atta Aneke.
Kommentar:
A-landslagsuttaket er selvsagt med på å øke verdien på Glimts midtbanemaestro. Han har vært dominant denne sesongen og er selve navet i Glimts spill, og er på blokka til mange europeiske klubben. At det kommer bud på Berg er helt sikkert, spørsmålet er hvor store dem er. Berg er litt låst i 4-3-3 og sin dype rolle på midtbanen. Jeg tror spillere som Coulibaly gjennom sin fleksibilitet og alder, og JP Hauge har en høyere verdi en Berg som rukket å bli 23år, men en solid sum vil uansett Glimt håve inn på han.
4. Emil Bohinen
Klubb: Stabæk
Født: 1999.
Posisjon: Sentral midtbane.
Kontrakts lengde: 30.06.2022.
Forventet prislapp: 15-20 millioner.
Agent: Stein Hoff.
Kommentar:
Bohinen var nærmest magisk i fjor høst og en av seriens aller beste spillere. Det var nære at han ble solgt i vintervinduet og selvom han har hatt en ujevn sesong, er jeg rimelig sikker på at han står høyt oppe på listene til flere europeiske klubber. Stabæk er en selgende klubb og får dem over 15 millioner norske kroner tror jeg Bohinen ryker i sommer. Det er også en sum jeg tror de kan bli tilbudt for den høyreiste midtbaneeleganten.
5. Jørgen Strand Larsen
Klubb: Sarpsborg 08
Født: 2000.
Posisjon: Spiss.
Kontrakts lengde: 30.06.2023.
Forventet prislapp: 8-10 millioner.
Agent: Tore Pedersen.
Kommentar:
Den høyreiste spissen venter fortsatt på sitt definitive gjennombrudd, men både jeg og proffklubbene ser at det vil komme når som helst. Han har de fleste attributt for å lykkes og kan spille både i tospann og som alenespiss. Meget kraftfull og bra tempo er egenskaper som gjør Strand Larsen ekstremt interessant for proffklubbene, og her ser klubbene også at de kjøper et potensial som de også kan være med på å utvikle videre.
6. Marcus Holmgren Pedersen
Klubb: Molde
Født: 2000.
Posisjon: Høyreback.
Kontraktslengde: 31.12.2022.
Forventet prislapp: 12-15 millioner.
Agent: Mike Kjølø/Morten Wivestad.
Kommentar:
Kanskje litt overraskende med Holmgren Pedersen på denne lista, med tanke på at han kom for seks måneder siden. Men får Molde 12-15 millioner norske kroner for han i dette vinduet som er realistisk, tror jeg man selger. God business på en spiller man hentet for 2,5 millioner norske kroner. Den tidligere TIL-backen har tatt nivået med en gang hos Molde og det legges merke til blant de europeiske klubbene. Han har dessuten et tempo og klarer seg godt en mot en begge veier. Jeg er rimelig trygg på at det er interesse rundt Holmgren Pedersen i disse dager.
7. Aron Dønnum.
Klubb: Vålerenga.
Født: 1998 Posisjon: Høyrekant.
Kontrakts lengde: 31.12.2021.
Forventet prislapp: 8-12 millioner
Agent: Stein Hoff.
Kommentar:
Dønnum har allerede vært på blokka til tyrkiske klubber og med tanke på at det er 1 ½ år til avtalen går ut er det optimal tid for Enga å selge nå. Et salg virker også nært forestående da Enga tydelig har vist interesse for høyrekant Henrik Bjørdal den siste tiden. Dønnums og Engas utfordring til å ta veldig godt betalt i dette vinduet, er at han levert for lite målpoeng til nå denne sesongen.
8. Adrian Pereira.
Klubb: Viking.
Født: 1999.
Posisjon: Venstreback.
Kontrakts lengde: 31.12.2022.
Forventet prislapp: 10-15 millioner.
Agent: Mike Kjølø/Morten Wivestad.
Kommentar:
Pereira fikk sitt definitive gjennombrudd i fjor. Denne sesongen har han vært litt ujevn, men han har hatt klar stigning i de siste ukene. Pereira har en «attitude» og en råhet i det offensive spillet som gjør at han ville kledd den nederlandske ligaen. Har blitt bedre og bedre defensivt også. Eller er det slik at Pereira er mannen som RBK går etter hvis dem ikke får tak i Jonathan Augustinsson?
9. Philip Zinckernagel.
Klubb: Bodø/Glimt.
Født: 1994.
Posisjon: Høyre kant.
Kontraktslengde: 31.12.2020.
Forventet prislapp: 3-7 millioner.
Agent: Nordic Sports Group aps.
Kommentar:
Trollgubben på høyrekanten til Glimt har vært en poengmaskin denne sommer og kan forlate Glimt om han ønsker i dette vinduet. Spørsmålet er om han vil forlate Glimt midt i gullkampen. Verdien av et salg er nok ikke enorm i dette vinduet for Zincker da han blir 26 i år og aldri riktig lyktes i dansk fotball.
10. Holmbert Fridjonsson.
Klubb: Aalesund
Født: 1993.
Posisjon: Spiss.
Kontrakts lengde: 31.12.2020.
Forventet prislapp: 3-7 millioner.
Agent: MD Management.
Kommentar:
Den islandske giganten har vært enorm denne sesongen og med et halvt år på avtalen er han naturligvis meget interessant for mange klubber. Det har vært rykter om Italia, Beligia, Tyskland mfl. Han kan allerede nå signere gratis for en annen klubb, da han har under 6 måneder igjen av avtalen. Spørsmålet er om han går nå eller venter og håver inn mest mulig penger i egen lomme med å gå etter at avtalen har løpt ut.
11. Joshua Kitolano
Klubb: Odds BK
Født: 2001.
Posisjon: Midtbane.
Kontrakts lengde: 30.06.2021.
Forventet prislapp: 10-15 millioner.
Agent: Atta Aneke.
Kommentar:
Jeg tror at Josh hadde hatt godt av en sesong til i Eliteserien, men enes ikke klubben og han om en ny avtale, må Odd selge i sommer. De må begynne å ta betalt for sine unge egenutviklede spillere, ellers blir klubbdriften umulig i det lange løp. Josh har hatt en enorm utvikling i vinter/sommer og som ballvinner er han en av seriens fremste. Enorme frekvens på beina og flytter seg i tillegg over store flater. Har utviklet spillet med ball og blitt mer med inn i boksen til motstander. Per nå savner han dog litt mål og assist for å kunne gå før de store summene ut av landet.
Joacims blogg
Karakter på spillerne: Han begynner snart å nærme seg landslagstroppen
27/10/2021 PÅ 12:11
Joacims blogg
En «no-brainer» – men nå må de legge vekk Eggen-sammenligningen
20/09/2021 PÅ 18:00