Da var tiden inne for at Eliteseriens dårligst skjulte hemmelighet ble til et faktum; Marti Cifuentes og hans team er ferdige i Sandefjord. En av de merkeligste treneravgjørelsene i norsk fotball på lang tid.
Det er heller ingen hemmelighet at klimaet mellom daglig leder Espen Bugge Pettersen og Marti Cifuentes er anstrengt. Så anstrengt at klubben valgte å ikke tilby Cifuentes et nytt kontraktsforslag. Bugge som arbeider tett med styreleder Bjønnes vant denne maktkampen.
Joacims blogg
Vurderer de beste Bosman-spillerne: – Et under at han ikke er i utlandet
23/11/2021 PÅ 15:49
Bugge har nærmest pliktskyldig gått ut i media og sagt at de samarbeider godt. Jeg vet at det ikke stemmer.
Bugge Pettersen er irritert på at Cifuentes blander seg inn i alt rundt klubben, og forholdet er så kaldt mellom dem at en mulig fortsettelse ikke ble mulig.
Samtidig kan man spørre seg om Sandefjord og den daglige lederen forventer en nikkedukke som står skolerett til en hver tid og er enig i alt som gjøres. Er det den treneren klubben ønsker, vil det være et tidsspørsmål for klubben kan si adjø til Eliteserien.
En trener er på lånt tid, og hans oppgave er å prøve å presse maksimalt ut av situasjonen, hvis ikke gjør han ikke jobben sin. Har han fått inn en spiller, skal han ønske en til. En trener skal være kravstor, og så er det opp til klubben å sette grensene, og det må enhver trener akseptere.
Styreleder Bjønnes gikk ut med at økonomien er årsaken til at Cifuentes ikke tilbys en ny avtale. Det er en sannhet med en viss modifikasjon. Spanjolen har en stab rundt seg på om lag 11-12 mann, men alle er heller ikke 100 prosent. Den er hverken ekstremt stor eller dyr ut fra Eliteserie-standard, men samtidig må man respektere at en liten klubb som Sandefjord ikke kan opprettholde dagens løsning.
Det er også noe Cifuentes var åpen for å diskutere med klubben, og se på alternative løsninger, men det fikk han altså ikke muligheten til. Det at de ikke ga ham muligheten til å bli med videre under andre økonomiske forutsetninger, er uforståelig.
Her hadde klubben kunnet gått ut fra denne prosessen med ryggen fri og hodet hevet, men det har de altså ikke gjort. Her har Sandefjord allerede bestemt seg og gjemmer seg i stedet bak det økonomiske regnestykket.
Sportslig har spanjolen nærmest gjort underverker, med en stall som er bygd opp med spillere som ikke har vært gode nok i andre Eliteserie-klubber og med utenlandske spillere Cifuentes selv har funnet.
Utover at spanjolen har levert ekstremt godt sportslig, er han også en populær mann blant spillerne. De ønsket den lille «trollmannen» med videre. Her har personlig prestisje gått foran sunn fornuft.
Nei, Sandefjord, dette stinker det av, og klubben spiller et ekstremt høyt spill.
PS! Eurosport har vært i kontakt med Espen Bugge Pettersen, som ikke ønsket å kommentere.
Joacims blogg
Karakter på spillerne: Han begynner snart å nærme seg landslagstroppen
27/10/2021 PÅ 12:11
Joacims blogg
En «no-brainer» – men nå må de legge vekk Eggen-sammenligningen
20/09/2021 PÅ 18:00