Populære sporter
All sport
Vis alt

Hareide nærmer seg ny spiss – dette kan målscoreren tilføre Rosenborg

Joacim Jonsson

Oppdatert 01/10/2020 klokken 12:19 GMT+2

Rosenborg nærmer seg stortalentet Rasmus Wiedesheim-Paul fra Halmstad. Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson beskriver det som en «spennende signering», men er sikker på at Dino Islamovic fortsatt er førstevalget til Hareide.

Joacim Jonsson og Åge Hareide

Foto: Scanpix

Med Åge Hareide inn har vi fått se en helt annen overgangspolitikk hos trønderne. Etter den litt merkelige signeringen av Pa Konate har klubben virkelig vist muskler med signeringen av Holmar Ørn Eyjolfsson og Markus Henriksen. Neste mann inn virker bli det 21 år gamle stortalentet Rasmus Wiedesheim-Paul fra Halmstad.
Jeg mistenker det er en spiller som er ukjent for det norske publikummet.

Wiedesheim-Paul er først og fremst en målscorer. 32 scoringer på halvannen sesong i Halmstad og Superettan er sterkt. Han er nærmest besatt av å score mål og har sine styrker i boksen. Han er vanskelig å få has på og har en ekstremt effektiv skuddfinte som dere vil bli bedre kjent med etter hvert. Han har et meget godt høyrebein og er en dødelig avslutter. Meget resolutt og uredd i straffeområdet. Han er først og fremst en bakromsspiss. Han har god fart, men ikke ekstremfart. Jobber knallhardt og springer på alt som rører seg.

Svakhetene per idag ligger i kombinasjonsspillet, og til tross for sin høyde er han ikke spesielt god i luftspillet. Han trenger å legge på seg 7-10 kilo.

Han har dratt stor nytte av å spille sammen med Mikael Boman i Halmstad. Han har tatt vekk nærmest alt av dueller og banet vei for Rasmus. Den hjelpen får han nødvendigvis ikke som ensom spiss og hvordan han skal takle å spille alene som midtspiss, er vel kanskje det største spørsmålet.
Han er ikke noe oppspillspunkt per dags dato.

Fem millioner skal han koste og det er hva man må forvente å betale for en spiller på dette nivået. Alt i alt er dette en spennende signering av RBK, selv om jeg tror han trenger tid til å tilpasse seg det fysiske spillet og operere som ensom spiss i 4-3-3.
Samtidig kan det passe fint å få inn en spiller som aksepterer at han må se og lære en periode. Hierarkiet i RBK med Islamovic som førstespiss vil være udiskutabelt en periode fremover.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame