Vi krysser fingrer og tær at koronaen kommer under kontroll, og at samfunnet vil fungere så raskt som mulig.
Klubbene må uansett forberede seg som at serien skal gå av stabelen straks, og ettersom NFF har presentert en løsning med ytterligere et overgangsvindu i forkant av oppstarten, er det også fortsatt mulig for klubber å signere spillere.
Her presenterer jeg et knippe spillere fra OBOS-ligaen som ikke er så kjente og går litt under radaren hos de fleste, men som Eliteserie-klubbene bør vurdere inn mot denne og neste sesong.
Joacims blogg
En «no-brainer» – men nå må de legge vekk Eggen-sammenligningen
20/09/2021 PÅ 18:00
Simon Marklund
Klubb: Kongsvinger
Alder: 20
Posisjon: Indreløper/kant/10er
Kontraktslengde. 31.12.2021
Marklund ble hentet som 19-åring fra svenske Åtvidaberg. En spiller som debuterte i Allsvenskan som 16-åring, men hadde ikke klart å ta det neste steget. Uansett er jeg overrasket over at ikke noen svenske klubber var på ballen her. Han har utviklet seg fra dag 1 i Kongsvinger og vokst ut som en nøkkelspiller, til tross for at han fortsatt ikke er 21 år ennå. Svensken passer best som 10-er eller indreløper. En herlig myk touch, bra driv med ballen og utmerket spilleforståelse står på menyen over hans ferdigheter. Han er fortsatt litt veik, men til grunnet sin smartness posisjonerer han seg ofte riktig og vinner en del baller på det. Fortsetter han utviklingen mistenker jeg at noen Eliteserie-klubber står klare med sjekkheftet.
Ole Didrik Blomberg
Klubb: Åsane
Alder: 19
Posisjon: Høyreback
Kontraktslengde. 31.12.2020
Den tidligere kantspilleren mangler litt i defensiv posisjonering, men for et råmateriale. Blomberg er en atlet av ypperste klasse. Enorm fysikk og fart, noe som også gjør ham meget sterk i en mot en-situasjoner begge veier. Har god forståelse og vil med litt mer erfaring som back også ta posisjonsspillet. Meget gode valg i det offensive spillet. Burde ikke den lokale unggutten vært den som konkurrerte med Teniste om backplassen i Brann? Eller er han neste bergenseksport som når Eliteserie-spill i en annen klubb enn den fra hjembyen?
Robin Rasch
Klubb: KFUM
Alder: 26
Posisjon: Sentral midtbane
Kontraktslengde. 31.12.2020
Rasch går under radaren på de fleste, og jeg er overrasket over at det ikke er flere klubber som har meldt sin interesse på ham. Etter Follos nedrykk i 2015 var han fritt vilt på markedet, men ingen klubber ønsket å hente ham. Rasch var blant annet på prøvespill i Fredrikstad og jeg er rimelig sikker på at de ikke hadde spilt PostNord i 2020 hvis de hadde signert ham den gangen. Til slutt havnet han i KFUM og har vært svært sentral i deres opptur de siste sesongene. Rasch dikterer spillet fra sin sentrale midtbane som ingen annen i OBOS-ligaen. Han har et godt blikk for spillet og vet når han skal sette opp og dra ned tempoet. Når han krydrer det med en utsøkt teknikk og seriens beste høyrebein har vi en spiller som hadde tatt nivået i flere Eliteserie-lag.
Elias Hagen
Klubb: Grorud
Alder: 20
Posisjon: Sentral midtbane
Kontraktslengde. 31.12.2021
Den unge midtbanespilleren valgte bort LSK til fordel for Grorud i 2018, da han fikk muligheten å spille seniorfotball. Det kan ha vist seg å være et meget godt valg. Den storvokste og meget seriøse unggutten mangler litt i eksplosivitet, men er meget spillesmart og kan diktere spillet fra sin sentrale midtbaneposisjon. Stor løpskapasitet og et herlig teknisk repertoar.
Snorre Strand Nilsen
Klubb: Raufoss
Alder: 23
Posisjon: Høyreback
Kontraktslengde: 31.12.2020
Strand Nilsen med en fortid i Portsmouth fikk sitt definitive gjennombrudd i fjor med syv scoringer fra sin høyreback-posisjon. En offensivt anlagt høyreback med stor løpskraft som er med opp i så og si hvert eneste angrep. Han hadde kun to assist i fjor, men har potensial til flere. Strand Nilsen har et meget godt og presist høyrebein. Stor fysikk og god i duellspillet, nesten i overkant tøff til tider. Han drar på seg litt mange gule kort og frispark. Gjentar Strand Nilsen fjorårssesongen denne sommeren, spiller han i Eliteserien til høsten.

Bohinen frykter langvarige konflikter i norsk fotball

Joacims blogg
Vurderer samtlige klubber før Deadline Day: – De har gått på veggen
30/08/2021 PÅ 07:14
Joacims blogg
Nådeløs Stabæk-dom: – Fellesnevneren er fiasko
28/07/2021 PÅ 10:36