Trolig lagoppstilling (4-3-3):
S. MakaniW. Sell – M. Nakkim – S.S Johansen – V. DragsnesS.S. Aasmundsen – K.N StephensenT. BrochmannL.O .Larsen - F. Brustad – S. Liseth

Keeper - 2

Sosha Makani er i utgangspunktet en meget god keeper, men den siste perioden i Norge var ikke bra, og han har heller ikke sett helt patent ut i denne oppkjøringen. På sitt beste er dette en matchvinner for Mjøndalen, men nå må han opp på hesten også i norsk fotball. Bak seg har han Miguel Vieira som er en solid andrekeeper.
Joacims blogg
En «no-brainer» – men nå må de legge vekk Eggen-sammenligningen
20/09/2021 PÅ 18:00

Forsvar - 2

Det som skulle være styrken til Mjøndalen forrige sesong, ble deres store svakhet. Forsvarsspillet var alt annet enn bra og laget lakk som en sil til tider. Sondre Solholm Johansen er individuelt meget god, men bør ha en trygg og ballsikker stopper ved siden av seg. Samarbeidet med Quint Jansen fungerte ikke tilfredsstillende på høyeste nivå. De har hentet inn Markus Nakkim som kommer fra Vålerenga. Han må opp et hakk ut fra sine prestasjoner sist sesong for å tilfredsstille MIFs behov, men kanskje kan det hjelpe med en tillit og trygghet som han vil få hos de brune. Høyrebacken var tredelt mellom Sell, Latifu og Betten Hansen i 2019, her bør de lande på et av de alternativene foran kommende sesong. Venstreback Vetle Dragsnes var en av de store overraskelsene. På denne posisjonen kan også Joackim Olsen Solberg spille. Dette er en firer som vil få trøbbel også i 2020.

Midtbane - 3

Midtbanen er Mjøndalens beste lagdel. De har mistet Pontus Silfwer, men inn har Kristoffer Nesse Stephensen kommet og det er en oppgradering og en spillertype de trengte. Fjorårets suksessmann Stian Semb Aasmundsen hadde en direkte svak sesong i fjor, han forventer jeg er revansjesugen. Tonny Brochmann er en poengspiller som var en av MIFs beste i fjor. Siden har de evigunge Christian Gauseth som har en enorm påvirkning på dette laget. Han må dem få skadefri så raskt som mulig. Når Gauseth blir frisk vil Brochmann bli flyttet ut på en kant. Her finnes også rutinerte Olsen Solberg i bakhånd.

Angrep – 2

Fredrik Brustad har operert som spiss under store deler av oppkjøringen. Han hadde en katastrofal fjorårssesong. Da som høyrekant og kanskje kommer han bedre til sin rett når han får ligge sentralt i banen og lukte på baller bak motstanderforsvaret. På den ene kanten vil nye Lars Olden Larsen spille. Det er store forventinger til fjorårets suksessmann, men jeg vil se han levere over tid. Strengt tatt har han kun levert på høyt nivå i en halv sesong. På den andre siden finner vi Sondre Liseth. En spiller som det bor veldig mye i, men ikke kommer til sin rett i et tremannsangrep. Han er i tillegg alt for lite effektiv. Bak disse er det tynt, men nye Magnus Bækken er spennende på sikt og siden får vi se om Alfred Scriven fortsetter å utvikle seg.
Treneren - 3: Vegard Hansen

Hansen er litt undervurdert og blir nok mange ganger sett på som en sirkushest, men han er en trener som tenker mye taktisk, og MIF er et av de lag som oftest legger opp taktikk ut fra motstander. Spesielt på bortebane. Samtidig har Hansen predikert i media at klubben begynner å bli godt rustet for dette nivået og da må han også vise omgivelsene at det er utvikling hos de brune.

Nøkkelspilleren: Christian Gauseth

En stor bekymring for Mjøndalen er at Gauseth mister seriestarten. Hans innflytelse på dette laget er meget stor. Han er ikke den raskeste, men meget smart i alt han foretar seg og en som holder roen når det koker ute på banen. Jeg tror ikke Mjøndalen spiller Eliteserien 2021, hvis hans skade viser seg mer langvarig.
Gjennombruddet: Kristoffer Nesse Stephensen

Den tidligere Øygarden-spilleren er riktignok ikke noen unggutt og har spilt lenge på høvelig nivå, men denne sesongen tror jeg han kommer til å vise at han er en mann for de store arenaene i norsk fotball også. Bra fysikk og det trenger dette midtbaneleddet. Siden er han fotballsmart.
Salgsobjektet: Sondre Solholm Johansen
Stopperen er vill i posisjonsspillet og kan gå seg bort fra gang til annen, men potensialet er stort og han har en X-faktor i duellspill og på dødball som gjør at folk får opp øynene for han. Undervurdert: Sondre LisethBergenseren har et stort potensial og er viktig for Mjøndalen i en del faser. Han er en av seriens aller beste spillere feilvendt og for et lag som MIF er det viktig å ha en spiller som til tider kan holde i ballen og gjøre ting på egenhånd. Får han opp effektiviteten litt denne sesongen, vil han tre frem og stjele overskrifter. Drømmespilleren: Benjamin StokkeStokke har vært linket til MIF tidligere, men det har strandet på økonomi. Den tidligere Tønsberg-spilleren er fastklistret i fryseboksen hos Randers. Har han ambisjoner om å spille fotball og ikke bare heve penger bør dette være en fornuftig løsning for alle parter.
X-faktoren: Sondre Solholm JohansenDet blir den hensynsløse stopperen også på denne posten. Han har en enorm kraft og spenst, krydrer vi det med en vilje av stål og ikke noen frykt for å ofre tanngarden i dueller, har vi en av seriens beste dødballspillere. OvergangsvinduetFotballens Dr. Jekyll og Mr. Hyde på overgangsfronten. Mjøndalen er helt suverene på å hente spillere når dem spiller på landets nest øverste nivå. Der har dem jernkorntroll. På det øverste nivået har dem vist seg å være under all kritikk. De har identifisert sine svakheter og hvor de må hente, men siden har dem ikke oversikt nok på markedet når det skal iverksettes. SesongenPer i dag ser Mjøndalen ut som en klar nedrykkskandidat. Det laget har vist under oppkjøringen skremmer ingen og de har heller ikke klart å forsterke laget nevneverdig i vinter. Det er riktignok en del rutinerte herrer som vet hva dette handler om, men spørsmålet er om kvaliteten er god nok. De tåler ikke en eneste skade på en nøkkelspiller, i hvert fall.
Sett denne?

Bak lukkede dører i en norsk toppklubb: Slik er en dag som sportssjef

Joacims blogg
Vurderer samtlige klubber før Deadline Day: – De har gått på veggen
30/08/2021 PÅ 07:14
Joacims blogg
Nådeløs Stabæk-dom: – Fellesnevneren er fiasko
28/07/2021 PÅ 10:36