Trolig lagoppstilling (3-5-2/3-4-3):
A. Lie
Joacims blogg
En «no-brainer» – men nå må de legge vekk Eggen-sammenligningen
20/09/2021 PÅ 18:00
J. Grønner–D. L. Gretarsson.– D. Klinkenberg
S. Sno - N. Castro – F. Carlsen - S. B. Nordli – D. Olafsson
T. Agdestein – H. Fridjonsson
Keeper - 3
Andreas Lie var OBOS-ligaens beste i fjor, men nå skal han opp et nivå. Denne sesongen blir mer ubekvem, der han får et større trykk på seg ved dødball og innlegg. Det er også noen spørsmålstegn rundt feltarbeidet hos Lie. Han har fått rutinerte Gudmund Kongshavn inn som sin utfordrer, og AaFK har et jevnt keeperpar.
Forsvar - 3
AaFK slapp inn færrest mål i 2019, men livet i eliten blir helt annerledes og jeg mistenker Bohinen og kompani er litt urolige for det defensive. Vi har sett en del brister i treningskampene. Jeg tror også denne trebacks-linja vil bli en tydelig fembacks-linje i flere kamper. Grønner har tatt steg denne vinteren, Klinkenberg vil klare seg, men det er Grétarsson som må stå frem og være den lederen og trygghetsfaktoren i den bakre treeren, hvis AaFK skal holde rent. Oddbjørn Lie er en rutinert backup og anvendelige Steen Sæthre kan også bli nyttig.
Midtbane - 3
Fredrik Carlsen har masse erfaring og vet hva dette handler om. Niklas Castro er ren klasse og med Bolkan Nordli på den andre indreløperen, ser midtbanetrioen meget spennende ut. De har også Peter Orry Larsen og Sondre Fet som back up. Jeg mener selv at Fet er best som indreløper, enn om han nok blir mest benyttet som kant. Jordon Mutch er umulig å spå, og er et rent sjansespill. Nenass og Uzochukwu gjør at det er stor konkurranse om de sentrale midtbaneposisjonene. Kantene bekymrer meg mer, og her er jeg usikker om det er eliteserieklasse på spillerne. Sno, Hatlehol og Olafsson har alle noe å bevise på dette nivået. Sondre Fet kan også bekle en kant. Jeg mener at AaFK burde prioritert en kant/vingback inn.
NB! Kantene/vingbackene behandler jeg som midtbanespillere i denne gjennomgangen. Derfor detter også terningen fra 4 til 3.
Angrep – 3
Angrepet så for et par måneder ut som et av seriens mest spennende og komplementære angrep med Fridjonsson, Agdestein og Gueye. Men med Gueye solgt og Fridjonsson ute et par måneder med skade, begynner det å nærme seg en krise. Castro kan naturligvis benyttes i denne lagdelen, men her må AAFKs investorpool på jobb, ellers kan comebacket i Eliteserien bli ubehagelig.
Treneren - 4 : Lars Bohinen
OBOS-ligaen har han nærmest rundet og nå får han endelig sjansen i Eliteserien med litt bedre forutsetninger enn han hadde i Sandefjord. Jeg trodde dog at Bohinen skulle ha en litt bedre stall til rådighet i sitt comeback. Bohinen er taktisk dyktig og vil stile i stand trøbbel for mange av topplagene.
Nøkkelspilleren: Daniel Leo Grétarsson
OBOS-ligaens beste stopper foregående sesong. Grétarsson har allerede tre sesonger bak seg i Eliteserien. Han klarte aldri å sette preg på AaFK den perioden, men er en helt annen spiller nå. Tiden i OBOS-ligaen har gitt han ekstra trygghet og han er selve bærebjelken i AaFKs forsvar.
Gjennombruddet: Simen Bolkan Nordli
Den tidligere HamKam-spilleren viste i fjorårets sesong at han hadde potensial. Til tross for at han kliver opp en divisjon tror jeg han kan få sitt definitive gjennombrudd denne sesongen. Han kan bekle indreløperposisjonen i 3-5-2 og kantposisjonen i 3-4-3. Det han mangler i tempo, tar han igjen med gode ferdigheter og forståelse. I tillegg har han et av seriens beste skuddbein.
Salgsobjektet: Niklas Castro
Var rent magisk i OBOS-ligaen og har vist i enkeltkamper i denne oppkjøringen at han kan bli en attraksjon også på det øverste nivået. Det at han er med i landslagsdiskusjonen til Chile øker naturligvis hans attraktivitet blant de europeiske klubbene.
Undervurdert: Fredrik Carlsen
Carlsen har enorm erfaring og blir en nøkkel i AaFKs jakt å etablere seg i den øverste serien. En posisjonssterk spiller som gjør en stor jobb i det stille, men er uhyre viktig for laget. Han er også Bohinens høyre hand ute på banen.
Drømmespilleren: Fredrik Ulvestad
Lokale Ulvestad kommer fra en imponerende sesong i svensk fotball, og det hadde naturligvis vært en drøm for klubben å få han tilbake til hjemlige trakter.
X-faktoren: Holmbert Fridjonsson
Fridjonssons ekstreme fysikk og hodespill vil bli en utrolig viktig faktor for AaFK denne sesongen. Både når man styrer kampen, men også når man må forsvare seg, vil det være viktig med et oppspillspunkt som kan holde i ballen.
Overgangsvinduet
Tapet av Gueye og Thrándarson gjør at offensiven er litt svakere i år. Gueye var en spiller som kunne gjøre ting på egen hånd og det hadde AaFK trengt i år. Thrándarson var en midtbanespiller som hadde satt preg på Eliteserien. Jordon Mutch er et sjansespill, da han kommer fra et par forferdelige sesonger og fotball er ferskvare. Dan Klinkenberg ser ut å bli en forsterkning i det bakre leddet. Jeg liker også signeringen av Simen Bolkan Nordli, han kan få sitt definitive gjennombrudd denne sesongen og sette preg på Eliteserien. Shaquill Sno er jeg mer usikker på og han ser for meg mest ut som en som øker konkurransen på vingbacken, og ikke en som går inn og hever elleveren. Han fikk også en uheldig start i AaFK med skade rett etter han ankom tangotrøyene. Jeg savner en vingback av klasse og en spiss i dette lagbygget.
Mandag bekfretet AaFK at de har signert Parfait Bizoza fra Raufoss. Han øker bredden, men det er usikkert om han hever laget.
Sesongen
AaFKs sesong i 2019 var nærmest magisk, den beste noensinne i norsk OBOS-liga. De styrte kampene og hadde et godt angrepsspill mot lag som la seg lave. De hadde flere strenger å spille på. Denne sesongen blir det annerledes og jeg er litt usikker på defensiven når det blir satt trykk på AaFK. Vi har sett at dem har variert i oppkjøringen. Jeg har hele tiden vært positiv på AaFKs vegne, men troppen er relativt tynn på kvalitet og skaden på Fridjonsson kom ubeleilig. Jeg mener at AAFK ikke har klart å erstatte Gueye og Thrándarson med samme kvalitet. AaFK har spilt både 3-4-3 og 3-5-2 i oppkjøringen, men tror dem lander på 3-5-2 som grunnformasjon. AaFK vil etablere seg i Eliteserien takket være sitt trygge grunnspill, men vi får ikke se et nytt Glimt eller Viking.
Sett denne?
Joacims blogg
Vurderer samtlige klubber før Deadline Day: – De har gått på veggen
30/08/2021 PÅ 07:14
Joacims blogg
Nådeløs Stabæk-dom: – Fellesnevneren er fiasko
28/07/2021 PÅ 10:36