Det finnes mange unge spennende tenåringer i OBOS-ligaen. Disse tror jeg går en god fremtid i møte og at vi etter hvert får se dem i Eliteserien. Kanskje er det noen Eliteserie-klubber som snapper opp dem allerede i år:

Sivert Mannsverk

Joacims blogg
En «no-brainer» – men nå må de legge vekk Eggen-sammenligningen
20/09/2021 PÅ 18:00
Klubb: Sogndal
Alder: 17
Posisjon: Sentral midtbane
Kontraktslengde. 31.12.2022
Kanskje den mest etablerte i denne gjengen. 2002-gutten spilte mye og var svært solid på fjorårets Sogndal-lag. En maestro på midtbanen. Det er umulig å tro at han er 17 år når man ser ham spille fotball. Meget kloke valg med ballen og kan diktere tempoet i kampene. Sogndal har nylig signert ham for tre nye år, og det er ikke noen tvil om at dette er klubbens store gullkalv. Jeg blir særs overrasket om han fullfører kontrakten på Fosshaugene. Han er allerede nå en fast inventar på G-19 landslaget.

Magnus Knudsen

Klubb: LSK
Alder: 18
Posisjon: Sentral midtbane
Kontraktslengde. 31.12.2021
Sønnen til den tidligere landslagskeeperen Jon Knudsen er en dynamisk midtbanespiller som kan bekle både 6’er-rollen og 8’er-rollen. En spiller med en enorm motor og som har utviklet et meget godt overblikk og pasningsrepertoar. I tillegg så har han en av de skarpeste høyreføttene i hele OBOS-ligaen. Hatt stor utvikling i vinter, og jeg blir ikke overrasket om han spiller seg inn på LSKs gode sentrale midtbane.

Leo Cornic

Klubb: Grorud IL
Alder: 19
Posisjon: Høyreback
Kontraktslengde. 31.12.2022
Den tidligere Vålerenga-spilleren er en moderne høyreback med store offensive kvaliteter i både valg og utførelse. Stort repertoar på pasninger og innlegg. Defensivt er han sterk én mot én. Får Leo strukturert opp sitt etablerte forsvarsspill så blir han en høyreback av topp klasse. For dere som er gamle nok til å huske Cafu, da kan dere nok få litt vibber av han på Grorud i år.

Joel Mvuka

Klubb: Åsane Fotball
Alder: 17
Posisjon: Ving/Indreløper
Kontraktslengde. 31.12.2022
Åsane-gutten har nylig signet en proffkontrakt ut 2022 og dette er arvesølvet i klubben. Mvuka fikk kjenne litt på seniorfotball i fjor høst, men det er i vinter han har tatt de største stegene og virkelig imponert. Han kan bekle flere offensive roller, men er som aller best i en mellomromsrolle. Der er den lettbeinte og teknisk begavede spilleren som er nærmest kattemyk i bevegelsene, meget kreativ og skapende. Han er uredd i sitt spill og frykter ikke for å utfordre motstanderne. Jeg lurer faktisk på om landslagsledelsen har sovnet og glemt ham bort, for det er for meg en gåte at han ikke vært innom et landslag som kanskje er den svakeste årgangen Norge hatt på mange år.

Eirik Lereng

Klubb: Sogndal
Alder: 19
Posisjon: Midtstopper
Kontraktslengde. 31.12.2022
Spilte ti kamper for Sogndal i fjor og det er ventet han skal etablere seg på førstelaget denne sesongen. Stopperen kom inn på et skadeutsatt Sogndal i fjor sommer og med ham på laget var Sogndal nærmest pottetett bakover på banen. Storspillet gjorde også at han fikk sin debut med flagget på brystet samme høst. Veien har vært litt mer brokete for Lereng enn klubbkamerat Mannsverk, men han har en ærgjerrighet og mentalitet som hele tiden driver ham videre. Lereng er en allround-stopper med ingen direkte svakheter. Han signerte nylig for tre nye år på Fosshaugane

Tarik måtte droppe cupfinale-festen og møte tidlig på skolen: – Litt kjipt

Joacims blogg
Vurderer samtlige klubber før Deadline Day: – De har gått på veggen
30/08/2021 PÅ 07:14
Joacims blogg
Nådeløs Stabæk-dom: – Fellesnevneren er fiasko
28/07/2021 PÅ 10:36