I utgangspunkt synes jeg det er færre som peker seg ut nå. Det er heller ikke helt ulogisk. Det var kun Colin Røsler fra 2000-årgangen som var ute i en europeisk toppklubb foregående sesong. Denne sesongen er hele åtte 2001-gutter og to svært interessant 2002-gutter ute i europeiske klubber.
Men det finnes talenter i Eliteserien. Her er de tenåringene jeg tror kan ta steget denne sesongen.
Joacims blogg
En «no-brainer» – men nå må de legge vekk Eggen-sammenligningen
20/09/2021 PÅ 18:00
Ole Martin Kolskogen
Klubb: Brann
Alder: 19
Posisjon: Midtstopper
Kontraktslengde. 31.12.2023
Den enes død, den andres brød finnes det noe som heter. Det stemmer for Kolskogen. Det er normalt ikke enkelt for en 19 år gammel stopper å få muligheten i en så stor klubb som Brann, men når Wormgoor forsvant og kassen er tom, innebærer det at bergenserne står igjen med kun tre stoppere. Derfor er sjansen for at Kolskogen skal få spille og få sitt gjennombrudd denne sesongen, stor. Han er en type stopper som det kanskje ikke finnes så mange av i dagens fotball. Stort tempo, god i duellspillet og har sine styrker i det defensive spillet. Men det betyr ikke at han er helt naken offensivt. Men unggutten bør nok spille høyre stopper, da han er mye mer bekvem med ballen i den posisjonen. Det ser også ut som Brann har lært etter at man mistet Sander Christensen og Mikail Maden til tysk fotball. Begge var kontraktsløse og Brann fikk kun igjen utdanningskompensasjon. Her har Soltvedt og gjengen ikke tatt noen sjanser og signert stopperen ut 2023.
Runar Hauge
Klubb: Bodø/Glimt
Alder: 18
Posisjon: Ving
Kontraktslengde. 31.12.2022
Storebror Jens Petter har allerede vist sine egenskaper på norsk fotballs fineste scene, og nå tror jeg det er bare et tidsspørsmål til lillebror får gjøre det samme. Runar er en kraftpakke med god fysikk og løpskraft, et godstog på siden. I tillegg har Hauge en herlig vinnermentalitet. Han har fått noen smeller med skader de siste årene, men kommet tilbake. Jeg tror faktisk at han blir best som høyreback, da jeg synes han savner litt register en mot en. Glimt er på jobb, og har sikret seg talentet for ytterligere tre sesonger.
Harald Tangen Nilsen
Klubb: Viking
Alder: 19
Posisjon: Ving/Indreløper
Kontraktslengde. 31.12.2020
Viking har vist de siste årene at de satser på en lokal profil og gir rogalendinger muligheter. Unge Tangen Nilsen kan være neste mann som fra Stavanger som slår igjennom. En spiller som var svært god som 15-åring og ble spådd en lysende fremtid. Etter det har han hatt et par tyngre sesonger, men han våknet til i løpet av fjoråret og har tatt store steg i vinter. Han er nok aller best som indreløper, men savner fortsatt litt fysikk - og jeg mistenker Viking vil bruke han på kanten. En lettbent spiller med meget gode ferdigheter og en vel utviklet spilleforståelse. Han trenger å bli enda mer effektiv i sitt spill. Tangen Nilsens avtale går ut etter denne sesongen, men jeg mistenker Viking er på jobb og forlenger den innen kort.
Edvard Tagseth
Klubb: Rosenborg
Alder: 19
Posisjon: Indreløper
Kontraktslengde. 30.06.2023
Tagseth har det vært snakk om siden han var tidlig i tenårene. Det var kamp om signaturen hans som 15-åring, men han valgte til slutt Liverpool. Etter noen år i den knallharde konkurransen valgte han å dra hjem til Trondheim igjen. Tagseth signerte forrige sesong en avtale til sommeren 2023. Han er den fødte indreløperen i Hornelands lag, derfor tror jeg også han vil få en del muligheter. Han er trygg med ballen i beina og har et herlig driv. Flyter beina raskt og er en god førstforsvarer, siden er han en duracell-kanin som kan løpe hele dagen lang.
Oskar Opsahl
Klubb: Vålerenga
Alder: 18
Posisjon: Venstreback
Kontraktslengde. 31.12.2022
Opsahl glemte jeg faktisk bort da jeg presenterte Vålerenga tidligere. Jeg tror nok det kan bli vanskelig for han å få spille, da Adegkugbe står foran i køen og er en av få salgsobjekter i Vålerenga. Men blir han skadd eller solgt tror jeg faktisk at Fagermo tørr å satse på Opsahl. Han har det meste som skal til for å bli solgt til en større liga. Herlige ferdigheter, god løpskraft, en meget velutviklet spilleforståelse og et venstrebein av gull.
Osame Sahraoui
Klubb: Vålerenga
Alder: 18
Posisjon: Indreløper
Kontraktslengde. 31.12.2021
Den lille teknikeren har imponert allerede i vinter og vist at han ønsker å slåss med de store guttene. Han har tatt store steg i vinter og har fått mer fremdrift og effektivitet i sitt spill. Han har en velutviklet spilleforståelse og har løsninger den eldre garden kan misunne han. Han er fortsatt litt veik fysisk og jeg mistenker at Fagermo velger et annet alternativ når Eliteserien starter.
Adan Hussein
Klubb: Bodø/Glimt
Alder: 17
Posisjon: Indreløper
Kontraktslengde. 31.08.2022
Hussein har allerede fått litt tillit i vinter og den lettbeinte indreløperen har imponert. Kvikk i beina, god løpskapasitet og ferdigheter til å gå av en spiller i midtbaneleddet, er ingredienser som denne 17-åringen besitter. Han er kanskje fortsatt litt for veik for å aspirere på en startplass fra start av i sesongen, men jeg blir ikke overraket hvis Adan får spilletid og imponerer allerede denne sesongen. Glimt er våkne og har signert unggutten til sommeren 2022
Sebastian Sørlie Henriksen
Klubb: Viking
Alder: 17
Posisjon: Stopper
Kontraktslengde. 31.12.2020
Henriksen kan være den neste egenutviklede stopperen fra Stavanger som tar det siste steget. Unggutten som har Italienske klubber etter seg har imponert i vinter. Den meget storvokste stopperen er rå i lufta og til tross for sin størrelse har han også gode ferdigheter med ballen i beina. Han er også god 1 mot 1. Axel Andressons er ikke helt tilbake fra sin sakde og det kan bety spilletid for Henriksen allerede denne sesongen. På sikt er han meget spennende og Viking bør jobbe hardt for å forlenge avtalen som går ut allerede denne sesongen.
Sett denne?

Fantasy FK: De oppsiktsvekkende Sarpsborg 08-tall du bør vite om

Joacims blogg
Vurderer samtlige klubber før Deadline Day: – De har gått på veggen
30/08/2021 PÅ 07:14
Joacims blogg
Nådeløs Stabæk-dom: – Fellesnevneren er fiasko
28/07/2021 PÅ 10:36