Populære sporter
All sport
Vis alt

Definerende sesong for Sarpsborg 08: – En spennende og smart signering

Joacim Jonsson

Oppdatert 09/03/2020 klokken 16:25 GMT+1

Eliteserie-sesongen nærmer seg og før seriestart skal Eurosports fotballekspert, Joacim Jonsson, analysere samtlige 16 lag. Dette mener han om Sarpsborg 08.

Mikael stahre

Foto: Scanpix

Trolig lagoppstilling (3-4-3):
D. M. Nilsson
J. Horn – B. I. Utvik - N. Næss
S. Bojang – A. Saletros – J. Lindseth – J. Thomassen
O. J. Halvorsen – J. S. Larsen – A. Jakobsen
Keeper - 4
Jeg tror David Mitov Nilsson blir en solid forsterkning for sarpingene. Kommer han tilbake til sitt normale nivå, vil han være en av serien beste keepere, men et spørsmålstegn er hvor han står etter skaden. Han har variert i oppkjøringen. Mitov var enorm da Norrköping tok gullet, og var da i landslagsdiskusjonen. Aslak Falch er en rutinert backup.
Forsvar - 3
Jørgen Horn var skadet store deler av fjoråret, han må være frisk i år. Med han på plass fungerer også Nicolai Næss mye bedre. Bjørn Inge Utvik er tilbake etter alle skader og imponerte i fjor høst. Han har tatt ytterligere steg i denne oppkjøringen og denne treeren holder et solid nivå, men da er man som sagt avhengig av en frisk Horn. Magnar Ødegaard er en rutinert backup og Sebastian Jarl har vært tatt ut på U-21 ved flere tilfeller. Grenser til en firer denne lagdelen, men usikkerheten rundt Horn gjør at jeg er litt nøktern.
Midtbane - 3
Den sentrale midtbanen som Sarpsborg bygget laget rundt i sine suksessår er borte. Matti Lund Nilsen spiller Serie C med Reggina og Zachariassen jakter gull med RBK. Mate Males skal fylle tomrommet, men har vært skadet lenge og virker mer som en floppsignering enn en frelser. Anton Saletros, som er lånt inn fra Rostov, er en trygg og god pasninsgsspiller som vil gjøre en solid jobb. Ved siden av seg får han trolig Gaute Vetti eller Jonathan Lindseth. Ismael Coulibaly er en spiller jeg har tro på, men han spiller nok på for høy risiko for å spille i en toer på sentralt midtbanen. Venstrekanten vil Joachim Thomassen bekle, og han er solid på dette nivået. Som utfordrer har han nye Joachim Soltvedt. På motsatt side er det dog tynt og her bør det forsterkes. «Sully» Bojang ser ut som det opplagte valget per dags dato, og han har ikke riktig noen utfordrer. Lindseth og Halvorsen kan også spille i den rollen, men trives ikke der. Konte, Azofeifa og Jarl tror jeg fortsatt er et stykke unna elleveren.
Angrep – 3
Angrepet ”choket” fullstendig i fjor, og var en av seriens aller svakeste. Formasjonsendringen til tre angripere og en del interessante innkjøp gjør at det ser betydelig lysere ut denne sesongen. Ole Jørgen Halvorsen kommer fra en svak sesong, men har sett ut som en ny spiller denne vinteren og vært en av 08s beste spillere. Han vil legge beslag på høyrekanten. Motsatt blir det en konkurranse mellom «trollgubbarna» Aleksander Jakobsen og Mohamed Ofkir. Begge ser svært spennende ut. Sentralt regner jeg med Jørgen Strand Larsen starter. Han har sett bra ut nok en oppkjøring og denne sesongen tror jeg kan bli hans. «Mos» har også sett friskere ut denne oppkjøringen. Steffen Lie Skålevik skal jobbe hardt for å få mye spilletid. Sarpingene kan puste litt optimisme på vegne av angrepet.
Treneren - 4: Mikael Stahre
En meget spennende og smart signering av Sarpsborg 08. Denne sesongen er veldig definerende for sarpingenes fremtid, og da mener jeg det er meget klokt å hente inn en erfaren trener som har noe å vise til i skandinavisk fotball. Dessuten er det ikke noe rent stilbrudd med Stahre inn. Han står for en fremoverrettet fotball, men litt mer spillende enn det Sarpsborg vært under Bakke. Stahre har hatt store fremganger i Häcken og AIK, og er en trener med sterk integritet som samtidig er så trygg på at han selv er en utmerket teamarbeider.
Nøkkelspilleren: Jørgen Horn
Vi så allerede i fjor hvilken enorm betydning Horn hadde for dette mannskapet. Han er lederen og trygghetsfaktoren som også gjør sine medspillere gode. Går han sønder også denne sesongen, vil det bli en kamp for å unngå nedrykket.
Gjennombruddet: Jørgen Strand Larsen
Mange vil vel si at han fått sitt gjennombrudd, men fire mål på en sesong er ikke akkurat noe gjennombrudd. Denne sesongen tror jeg vi får se det riktige gjennombruddet. Larsen har fart, fysikk og er en målscorer av rang. Disse ingrediensene vil skyte Sarpsborg oppover på tabellen denne sesongen.
Salgsobjektet: Jørgen Strand Larsen
Den unge haldenseren hadde en tung sesong i fjor. Forventingene var store etter en god vinter, men Strand Larsen leverte langt under forventet nivå. Virket tyngre og tyngre jo lengre sesongen gikk. Kapasiteten er udiskutabel og han er en av seriens beste avsluttere. Legg til en herlig fysikk og god forståelse så har sarpingene et salgsobjekt her.
Ønskespilleren: Andreas Vindheim
Den tidligere Brann- og Malmö-spilleren sitter nå for det meste på benken hos Sparta Praha. Høyrebacken hadde passet perfekt som vingback på Sarpsborgs høyre midtbane. Han har stor løpskraft og høyt tempo som gjør at han klarer seg godt én mot én begge veier.
Undervurdert: Joachim Thomassen
Venstrebacken har spilt Eliteserie-fotball i 12 sesonger og er på den måten kanskje ikke undervurdert, men det er sjelden han river ned de store overskriftene. Thomassen er svært ærgjerrig og kapteinen gjør sjelden en dårlig kamp.
X-faktoren: Aleksander Jakobsen
Dansken kan gjøre det aller mest uventede med ballen i beina. Er en magiker og på sitt beste er han et angrep alene, og kan vinne kamper på egen hånd.
Overgangsvinduet:
2019 er en sesong Sarpsborg 08 bør dra en stor svart strek over, når man kommer til overgangsvinduet. Det kostet Sarpsborg ekstremt mye penger og det var svært få av signeringene som viste seg være verdt pengene. Denne sesongen er det mer back to basic for Berntsen og gjengen og for meg er Sarpsborg en av overgangsvinnerne per dags dato. Jakobsen og Ofkir er to svært spennende offensive brikker. Mitov Nilsson har potensial til å bli en av de aller beste keeperne. Anton Saletros er god og vil bidra til et mer ballsikkert Sarpsborg. Joachim Soltvedt er en typisk Berntsen-signering fra OBOS-ligaen, de pleier å levere. Tapet av Zachariassen og Askar er naturligvis kjennbart, men utover dem er det mest stallfyll og floppkjøp som har forsvunnet.
Sesongen:
Sarpsborg tror jeg kommer til å gjøre en bedre sesong i år. Fjoråret var en enorm skuffelse, og klubben klarte seg med et nødskrik. Det virker som dem har lært og man har hatt en helt annen inngang på spillermarkedet. Laget har trent hardt i oppkjøringen og jeg tror vi får se et Sarpsborg som ligner mer på 2018 enn 2019. Det vil overraske meg om de ikke stabiliserer seg rundt en 10.-plass.
Sett denne?
picture

Bak lukkede dører i en norsk toppklubb: Slik er en dag som sportssjef

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame