Det norske overgangsvinduet stenger i utgangspunktet onsdag 1.april, altså om under en uke.
NFF har sagt at man ønsker å flytte det, og har spurt FIFA om godkjennelse. Dette er noe NFF/NTF ikke kan bestemme selv. FIFA må godkjenne og endre fristene i sitt datasystem, FIFA TMS, hvis ikke kan ingen overganger godkjennes.
Joacims blogg
Karakter på spillerne: Han begynner snart å nærme seg landslagstroppen
I GÅR PÅ 12:11
En bekreftelse fra dem lar dog vente på seg, og det er heller ikke sikkert at det norske overgangsvinduet står høyest på listen over deres gjøremål om dagen. Det er i hvert fall ingen norske klubber som kan ta det som utgangspunkt. De må jobbe som at vinduet snart stenger.

To uskrevne regler

Nå skal det vel også, i rettferdighetens navn, sies at overganger og investeringer ikke er det som står først i køen hos Eliteserie-klubbene.
Samtidig som vi vet at Stabæk har lagt bud på spillere i andre Eliteserie-klubber, så sent som i går, og at Glimt ønsker å forsterke med en keeper.
Jeg har tidligere vært sterkt kritisk til å hente spillere som er permitterte, men det er under den forutsetning at de blir snappet gratis.
Det kan heller ikke bli slik at klubber som ikke har permittert sine spillere, er diskvalifisert fra å hente spillere fra andre klubber. Det må fortsatt være lov å forsterke, men de klubbene som gjør det balanserer på en knivsegg.
De bør være rimelig trygge på egen klubbdrift, og kan naturligvis ikke permittere sine spillere i etterkant.
Jeg mener det i hovedsak er to uskrevne regler som bør gjelde rundt overganger den siste uken.
  • Klubber som har permittert sine spillere har diskvalifisert seg fra å hente nye spillere i dette vinduet, forutsatt at det forløper som vanlig med stengningstid.
  • Klubber som ikke har permittert spillere kan forsterke sin spillerstall. Jeg mener at de fortsatt ikke kan hente en permittert spiller gratis, uten at de må forhandle med spillerens klubb som normalt. Det handler om solidaritet mot hverandre. Den norske fotballfamilien er liten.
Det vil helt sikkert være mange som mener at spillere som blir permitterte fra sin lønn, skal ha rett til å forlate sin arbeidsgiver hvis det kommer en klubb på banen som kan ta over forpliktelser og garantere at de ikke blir permitterte.
Eneste grunnen til at det skal godkjennes, mener jeg, er en aksept fra egen klubb.

Oppgitt over skremselsproblematikk og trusler mot spillere

Joacims blogg
En «no-brainer» – men nå må de legge vekk Eggen-sammenligningen
20/09/2021 PÅ 18:00
Joacims blogg
Vurderer samtlige klubber før Deadline Day: – De har gått på veggen
30/08/2021 PÅ 07:14