I kjølvannet av Mjøndalens 1-0-seier i 1. divisjonskampen mot Jerv søndag gikk MIF-spillerne, anført av TV-duoen Mads Hansen og Christian Gauseth, for å feire seieren på firmabilen til Jerv-kaptein Glenn Andersen (Agder EL), som alltid står bak det ene målet som sponsor.
Dette ble angivelig gjort som følge av flere spøker mellom lagene.
En tilskuer reagerte på feiringen og skal ha ropt noe rasistisk til Mjøndalen-spiss Pellegrino, som ble matchvinner i 1.-divisjonsoppgjøret.
OBOS-ligaen
«Bummen» nekter å sette målsettinger: – Fokuset er blitt for stort
12 TIMER SIDEN
– Det er en idiot som kommer og roper ting han ikke bør, rett og slett, forklarte Christian Gauseth til NTB.

Forskjellige oppfatninger

Jervs daglige leder Rune Jakobsen opplyste til NTB etter søndagens kamp at klubben skulle se nærmere på saken mandag og innhente opplysninger fra begge parter.
– Vi jobber fortsatt med å innhente fakta, men partene har forskjellige oppfatninger av hva som skjedde. Ellers har jeg ingen kommentar utover det jeg sa i går, sier Jakobsen til NTB mandag.
Den daglige lederen presiserte etter søndagens kamp at Jerv har nulltoleranse for rasisme, og at ingen av de involverte Jerv-spillerne reagerte på spøken til MIF-spillerne med annet enn latter.

– Én idiot

Ingen ville gjengi nøyaktig hva som ble sagt til Pellegrino, men mens Mjøndalen-spillerne mente det dreide seg om rasisme, sa den aktuelle supporteren til Agderposten at han «overhodet ikke hadde sagt noe rasistisk.»
– Jeg er ikke interessert i å gjengi akkurat hva han sa, men du så kanskje på reaksjonen til Amahl at dette ikke er noe som hører hjemme. Dette er aldri greit. Det er en så uskyldig spøk, og artig spøk etter min mening, så det må det være rom for. Man kan ikke begynne å komme med rasistiske tilrop over sånt, sa Gauseth.
Mjøndalen-trener Vegard Hansen sa til NTB at det var «én idiot», og at «de finnes overalt». Han tar avstand fra rasisme.
(©NTB)
Fotball
Oppløftende nyheter om Ull/Kisa-talent etter stygt fall
15 TIMER SIDEN
Eliteserien
Henter talent fra Ull/Kisa: – En spiller med X-faktor
17 TIMER SIDEN